NIEUWS

09-02-2022

Showcase Nieuwe honden in Heerlen

Het theater van het Vista College in Heerlen, Nederland, was gastheer voor de elfde editie van Nieuwe Honden 2021 en was de grootste productie van het jaar voor de afdeling Kunst, Theater en Media van het Vista College. De productie van Nieuwe Honden het jaar ervoor werd live gestreamd als alternatief voor live publiek vanwege coronarestricties. Maar de editie van 2021, die van 9 tot 11 november plaatsvond, kon echter weer rekenen op een uitverkochte zaal.

Een belangrijk thema van de Nieuwe Honden-productie was samenwerking, wat betekende dat iedereen van elkaar afhankelijk was en goed met elkaar moest communiceren. Dit thema beperkte zich niet alleen tot de Kunst-, Theater- en Mediaopleidingen van het Vista College. Diverse andere opleidingen zoals Horeca en Handhaving namen deel.

De toneel- en popmuziekvoorstellingen werden begeleid door een door leerlingen gechoreografeerde en bediende lichtshow. In het theater van Vista College staat permanent een indrukwekkende reeks Infinity- en Showtec-apparatuur, ter aanvulling heeft Highlite enkele extra fixtures gesponsord.

"Highlite heeft een nauwe band met het Vista College en is de afgelopen jaren in meer of mindere mate betrokken geweest bij de productie van Nieuwe Honden. Instructeur Wesley Houben komt regelmatig bij Highlite en voor deze editie hebben we, net als bij eerdere versies van de show, nauw met hem samengewerkt. Het is altijd prachtig om te zien hoe onze licht- en audiovisuele apparatuur creatief wordt gebruikt bij spectaculaire optredens van zeer getalenteerde studenten", zegt Peter Buckx, Purchasing Manager, Highlite International.

Om aan te sluiten bij het niveau van de optredens en het werk te weerspiegelen dat de studenten in de productie hebben gestoken, maakte het Vista College gebruik van de premium range van Infinity's theaterverlichting, de Infinity Signature Series (Spirit of RJ)

Een vitaal onderdeel van elke toneelproductie is ervoor te zorgen dat de lichtkleur consistent is, ongeacht waar men op het podium staat. Een hoge CRI is daarom een must. Deze uitdaging werd aangegaan met 14 Infinity TS-260C7 Profile Engines. De TS-260C7 biedt een fantastische CRI van 96 over het hele CCT-bereik, terwijl hij de prestaties levert van een 750W-tungstenlamp. De TS-260C7 fixtures werden gebruikt in combinatie met de vier TF-260C7 Fresnels van de Signature Series, perfect om grotere gedeeltes in elke kleur te verlichten en dankzij de ingebouwde intelligentie van beide units hoeft men zich geen zorgen te maken over de best mogelijke mix.

Een eersteklas lichtshow verdient natuurlijk eersteklas moving heads en Nieuwe Honden 2021 was daarop geen uitzondering. Zoals timing de sleutel is tot zowel muziek als podiumperformance, zo is het dat ook met verlichting. Er zijn echter maar weinig moving heads die zowel zeer snelle als zeer langzame nauwkeurige bewegingen naadloos kunnen produceren. Op dit punt zijn de twaalf Infinity S601 Profiles en zes Infinity S401 Spots van de Furion Serie in hun element. Ze werden aangevuld met de verbluffende effecten van 13 iFX-640's, mogelijk gemaakt door de vier dimmercurves, de traploos roterende frontlens, het cirkelvormige prisma (bloemeffect) en de stroboscoopfunctie.

Geen enkele productie is compleet zonder een volledig assortiment aan Showtec-verlichtingsapparatuur, getuige de 58 afzonderlijke Showtec-fixtures die werden ingezet tijdens Nieuwe Honden 2021. De voorstelling bevatte 10 Showtec Data Flash Strobes, 10 Showtec Stage Blinder 2 units en 36 stuks van de Showtec PixelStrip 40. De stroboscopen en stage blinders zorgden voor energie en een "big-stage"-uitstraling, terwijl de controleerbare RGB-pixels van de PixelStrip voor nog meer complexiteit zorgden.

De 94 afzonderlijke verlichtingsfixtures werden aangestuurd via een Infinity Chimp 100 G2 tour pack, met een extra Infinity Banana Wing die 20 extra playback faders en twee extra universes biedt. Nog eens vier universes werden toegevoegd via een Infinity Peanut Box.

Om de perfecte achtergrond te creëren voor de drama- en popmuziekoptredens, zijn 70 PS3.9N Pixel Screens uit de Premier Series van DMT gecombineerd in de productie. De LED-schermen – die werden aangestuurd via een VX6-controller van Novastar – hielpen de centrale thema's van de optredens te versterken en voegden extra dynamiek toe aan de lichtshow.

LID WORDEN