NIEUWS

08-06-2024

Slaglijn

Iedereen en z’n moeder heeft een podcast.

 

Dacht ik hardop terwijl ik driftig achter mijn laptop aan het zoeken was naar een podcast over het leukste beroep ter wereld.  Waar is die van ons?

 

De nacht ervoor zat ik aan een lange tafel vol koud pils en warme collega’s, ergens in een lege schouwburg ver in de provincie. We hadden net gebroken, het zweet zat nog kersvers op onze rug. Er werden anekdotes verteld, sterke verhalen over vroeger, over later en over nu. Terwijl ik stilletjes luisterde met een koud flesje aan mijn lippen besefte ik mij hoe rijk ons vak is. Vol met historie, charme, passie en romantiek.

 

Op de terugweg naar huis, midden in de nacht was ik droevig dat er een einde kwam aan deze verhalen, en dus zette ik een podcast op, in de hoop op een warme reis. De podcast over craft bier krabte mijn jeuk niet. Het ging niet over mijn vak. Niet over die historie, niet over die romantiek.

 

Ik scrolde driftig door het internet. Nergens vond ik wat ik zocht.

Er zal toch wel iemand een podcast over ons vak maken?

En zo niet…wat dan? “Zo niet, dan toch!” Is de strijdkreet op een houten vloer. Dus, dan maar zelf!

 

Slaglijn is een podcast over hét vak.

 

Een kleine zoektocht naar de motivatie om in de bizarre wereld achter de schermen te werken. Geen weekenden te hebben, werkdagen van veertien uur te schrijven en stalen neuzen te slijten voor de kunst.

 

Luister Slaglijn:  www.youtube.com/@Slaglijn

 

Deze column verscheen eerder in Zichtlijnen 199

LID WORDEN