NIEUWS

21-03-2016

Smartphonegebruikers in theaters aangepakt

Smartphones zijn een grote bron van ergernis tijdens voorstellingen in alle vormen. Het in een ooghoek oplichten van een telefoon in een donkere zaal is zowel voor de uitvoerenden als het medepubliek vervelend. Je kan er echter weinig aan doen.

In China denken ze hier heel anders over en hebben ze een simpele oplossing bedacht die inmiddels is overgewaaid naar Londen. Zodra de theatermedewerkers achterin de zaal een smartphonebeeldscherm zien oplichten wordt er met een laserpen op hun geschenen. Dit doen zij net zo lang tot de telefoon weer in een broekzak verdwijnt.

Het is maar de vraag of de laserstralen niet net zo vervelend zijn. In een interview met de New York Times over het laserbeleid in China zegt een muzikant: "Ik zie de stralen wel vanaf het podium, maar dat is minder vervelend dan flitsen van camera's en mensen die daar dan wat van zeggen." Dit geldt natuurlijk niet voor alle uitvoerend kunstenaars, maar men lijkt het erover eens te zijn dat er actie ondernomen moet worden om deze storende factor uit te bannen.

Bron: NOS

LID WORDEN