NIEUWS

24-01-2018

SPRING wint Greener Event Award

SPRING Performing Arts Festival heeft een internationale Greener Event Award 2017 ontvangen. De Greener Event Awards worden uitgereikt door A Greener Festival, een non-profit organisatie dat events over de hele wereld helpt om milieuvriendelijke werkwijzen toe te passen. SPRING heeft een ‘Commended Award’ gewonnen, dat betekent dat SPRING een goed beheerd en milieubewust evenement is. SPRING is samen met het Ierse Doolin Folk Festival het eerste indoor-festival wereldwijd die dit label krijgt.

SPRING presenteert makers die gedreven worden door actuele en maatschappelijke ontwikkelingen. Hier past een organisatie bij die zich bewust is van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid duurzaam te opereren. SPRING wil een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving en wil een voorbeeld zijn voor andere organisaties. SPRING laat daarom o.a. de brochure op gerecycled papier drukken, werkt samen met lokale leveranciers, boekt de overnachtingen voor artiesten in duurzame hotels en verplaatst artiesten niet in een taxi maar huurt een fiets voor hen. Deze groene werkwijze wordt nu beloond met een Greener Event Award. 

A Greener Festival voerde onafhankelijke beoordelingen uit en verifieerde en certificeerde milieuacties op evenementen en locaties. De deelnemende events ontvangen aanbevelingen op maat, om van jaar tot jaar verbeteringen aan te kunnen brengen. Komend jaar gaat SPRING op basis van het rapport aan de slag om het festival nog groener te maken. 

SPRING Performing Arts Festival 2018 vindt plaats van 17 t/m 26 mei op verschillende locaties in Utrecht. Het programma wordt 27 maart bekend gemaakt op springutrecht.nl

LID WORDEN