NIEUWS

09-09-2020

Stichting DIP pakt na de vakanties ook de draad weer op

DIP is een initiatief van drie brancheverenigingen in de podiumkunsten: de Vereniging van Vrije Theaterproducenten (VVTP), de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) en de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD).

Op dit moment bestaan er al twee digitale initiatieven in de podiumkunstensector. Podiumkunst.info maakt het mogelijk om gestandaardiseerde contracten af te sluiten tussen presenterende en producerende instellingen en biedt inzage in de verkoopstanden. PubliekNL verschaft voornamelijk inzicht in bezoekersinformatie en de verkoopstanden. In DIP worden de functionaliteiten van beide initiatieven geïntegreerd in één platform en worden de functionaliteiten en analysemogelijkheden uitgebreid.

VPT neemt deel aan het DIP Expertgroep Techniek.  Met als doelstellingen:  Het mogelijk te maken dat theater en gezelschappen elkaars technische informatie kunnen delen. De efficiëntie  tevergroten door een centrale verwerking van data. De werkdruk te verminderen door vereenvoudigde werkwijze. De dienstverlening te ondersteunen door het aanbieden van invullijsten bij de opmaak van documenten. De samenwerking te bevorderen op breder gebied met programmeurs, marketeers, kassamedewerkers en door samenvoeging van data meerwaarde te creëren voor de gebruikers.

24 september is er weer een overleg gepland om te bespreken hoe er weer een stap verder gezet kan worden met de database. We houden u op de hoogte!

LID WORDEN