NIEUWS

20-02-2017

Studio 100 en Katoen Natie bouwen nieuw theater

Studio 100 en Katoen Natie zullen in Beveren een zaal bouwen voor de productie ’40-45′, de opvolger van musical ’14-18′.

Katoen Natie zal een loods bouwen met een oppervlakte van 15.000 m² en een speelvlak van 70 m bij 70 m. Het gebouw komt op het terrein van Katoen Natie in de haven, op het grondgebied van de gemeente Beveren. De naam wordt Theater Singelberg. Momenteel zijn Studio 100, Katoen Natie en het gemeentebestuur van Beveren in overleg met elkaar om de vergunningen in orde te maken. Daarnaast zijn er gesprekken aan de gang met alle stakeholders in en rond de haven. De bouw zal zo’n 10 miljoen euro kosten. Na het einde van de musical, zal de hal door Katoen Natie gebruikt worden als logistiek opslagmagazijn.

De musical draait rond het concept ‘beweging’. Er wordt een tribune gebouwd die uit acht bewegende delen zal bestaan, deze rijden door de ruimte en kunnen ieder een eigen parcours volgen. De tribunes zullen tijdens de show naast of tegenover elkaar, in een cirkel, op een rij of rug aan rug staan. Elk deel bestaat uit ongeveer 200 zitplaatsen, die men via een trap aan de achterkant van de tribune kan bereiken. In totaal zijn er ruim 1.600 zitplaatsen.

Naast de tribunes worden ook torens van ongeveer 4m breed en 8m hoog gebouwd die als decor functioneren. De torens en de tribunedelen worden geprogrammeerd in een gezamenlijke choreografie. Omdat de tribunes, het decor en de cast voortdurend tegenover elkaar bewegen, zal het verhaal dichtbij het publiek komen.

De musical ’40-45′ speelt zich af in Antwerpen, vlak na de eerste wereldoorlog. De première van ’40-45′ staat gepland op 7 oktober 2018. De eerste voorstelling zal worden gespeeld op woensdag 10 oktober 2018.

Voor meer informatie, zie www.40-45.live.

Bron: Studio 100

LID WORDEN