NIEUWS

07-09-2017

Studio 100 zoekt locatie voor spektakel-musical 40-45

Studio 100 was van plan met Katoen Natie een zaal in Beveren te bouwen voor de productie ’40-45′, de opvolger van musical ’14-18′. Op maandag 4 september liet het gemeentebestuur van Beveren echter weten geen vergunning te verlenen.

Het oorspronkelijke plan was dat Katoen Natie een loods zou bouwen met een oppervlakte van 15.000 m² en een speelvlak van 70 m bij 70 m. Het gebouw zou komen op het terrein van Katoen Natie in de haven, op het grondgebied van de gemeente Beveren, met de naam Theater Singelberg. 
De musical draait rond het concept ‘beweging’. Er wordt een tribune gebouwd die uit acht bewegende delen zal bestaan, deze rijden door de ruimte en kunnen ieder een eigen parcours volgen. De tribunes zullen tijdens de show naast of tegenover elkaar, in een cirkel, op een rij of rug aan rug staan. Elk deel bestaat uit ongeveer 200 zitplaatsen, die men via een trap aan de achterkant van de tribune kan bereiken. In totaal zijn er ruim 1.600 zitplaatsen. Naast de tribunes worden ook torens van ongeveer 4m breed en 8m hoog gebouwd die als decor functioneren. De torens en de tribunedelen worden geprogrammeerd in een gezamenlijke choreografie. Omdat de tribunes, het decor en de cast voortdurend tegenover elkaar bewegen, zal het verhaal dichtbij het publiek komen.

Studio 100 heeft eerder aangegeven te weten dat het verkrijgen van een vergunning niet gemakkelijk zou zijn. In het gehele proces is er nauw contact geweest met de gemeente en alle betrokken instanties. De beslissing van het niet verlenen van een vergunning komt voor Studio 100 niet als donderslag bij heldere hemel. Studio 1—wil binnen de lijnen van de wet handelen en zal daarom geen beroep aantekenen.

Parallel aan het traject om op eerder genoemde locatie te bouwen, is altijd rekening gehouden met andere scenario’s. Een aantal locaties komen in aanmerking voor deze productie. Studio 100 hoopt binnenkort de uiteindelijke locatie bekend te kunnen maken. De premiere blijft gepland voor 7 oktober 2018. De locatiewissel wijzigt niets aan het concept, de opstelling en het zaalplan. Alles gaat dus gewoon door zoals gepland.

Bron: Studio 100

LID WORDEN