NIEUWS

18-09-2018

Suriname’s enige theater voorlopig gesloten

Theater Thalia in Paramaribo, ook wel Suriname’s enige theater is voor onbepaalde tijd gesloten. Het dak van het theater staat op instorten blijkt uit controle.

Besloten is om het pand te sluiten zodat renovatiewerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Na 15 jaar van verwaarlozing werd het pand in 2011 gerenoveerd en aangepast aan de standaarden van deze tijd. Er kwam onder andere een nieuw dak op de grote zaal en de kleedkamers. In 2013 werd dit dak weer vervangen in verband met het verwijderen van asbest.

Het bestuur van het theater doet een beroep op de Surinaamse gemeenschap en podiumkunstenaars om een bijdrage te leveren aan de renovatie. De kosten voor de werkzaamheden zullen SRD 260.000 bedragen met daarbij SRD 150.000 voor misgelopen inkomsten. Theater Thalia biedt plaats aan 500 bezoekers.

Theater THALIA tijdelijk gesloten wegens renovatiewerkzaamheden

Het Toneelgenootschap Thalia heeft op 27 april jl. haar 181ste verjaardag herdacht. Theater Thalia is het oudste theater van het Caraïbisch gebied en is gevestigd aan de Nassylaan 4 te Paramaribo.

De schouwburg is een heel oud gebouw en onlangs is er bij controle ontdekt dat er ernstige problemen zijn met het dakspant. Renovatie hiervan is een must vanwege instortingsgevaar van het dak. Het bestuur en de directeur hebben gemeend om het theater onmiddellijk voor enkele weken te sluiten om zo snel mogelijk de renovatiewerkzaamheden uit te voeren en vragen begrip voor de ontstane situatie.

Zoals u weet is Thalia een toneelgenootschap dat helemaal zelfvoorzienend is waardoor zij met deze sluiting inkomsten derft. Vandaar de roep om donaties die overgemaakt kunnen worden op rekeningnummer 1107992 bij DSB t.n.v. Toneelgenootschap Thalia onder vermelding van vriend van Thalia. Meer informatie kunt u krijgen van de directeur, de heer Hugo Wikkeling, op de telefoonnummers 472812 (op werkdagen tussen 8.00 uur en 14.00 uur), 8992266 (anytime beschikbaar).

Toneelgenootschap Thalia

Bron: Waterkant.net, Toneelgenootschap Thalia

LID WORDEN