NIEUWS

09-09-2021

Tegemoetkoming voor de evenementenbranche blijft

Het kabinet heeft aangekondigd dat het grootste deel van het enorme pakket aan coronasteun binnenkort eindigt. Dit betekent dat omvangrijke steunregelingen als de loonkostensubsidie NOW, de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) en het bijzonder uitstel van belastingbetaling stoppen per 1 oktober 2021.

De subsidieregeling evenementen blijft echter bestaan. Mogelijk kent u deze regeling ook onder de officiële naam Tijdelijke regeling subsidie evenementen Covid-19. Deze regeling maakt het mogelijk om uw gemaakte kosten te vergoeden als de Rijksoverheid een evenement dat u organiseert moet verbieden door coronamaatregelen.

Het gaat om evenementen waar u al eerder (minstens) 2 voorafgaande edities van organiseerde. Daarnaast had u voor de voorgaande geplande of gehouden editie een annuleringsverzekering waarbij pandemiedekking niet uitgesloten was.

Kijk op de website van het RVO voor meer infomratie

En 25 september in plaats van 20 september
Medio augustus was het plan van het kabinet nog om op 20 september de voorgeschreven 1,5 meter afstand te laten varen. Maar de afgelopen dagen kwamen diverse nieuwsberichten naar buiten waarin Haagse bronnen stellen dat dit op z’n vroegst 25 september zal worden. Mogelijk moeten vanaf diezelfde datum bezoekers van cultrele instellingen en horeca bij de ingang een coronatoegangsbewijs gaan laten zien.

LID WORDEN