NIEUWS

11-12-2018

Terugblik Zero Waste Expeditie Cultuur

Op donderdag 29 november werd in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam de bijeenkomst Zero Waste Expeditie Cultuur gehouden. Tijdens dit evenement werd de Zero Waste Tool gelanceerd. Deze is gratis te gebruiken via www.zerowasteexpeditie.nl. Acht koplopers (Van Abbemuseum, Zuiderzeemuseum, Museon, Paradiso, TivoliVredenburg, Luxor Theater Rotterdam, Kunstlinie Almere Flevoland en De Maaspoort in Venlo) hebben hier de afgelopen maanden aan gewerkt. De eerste resultaten tonen aan dat het besparingspotentieel groot is.

In opdracht van Rijkswaterstaat ontwikkelde DPM | Duurzaamheid in Podia en Musea een tool speciaal voor cultuurinstellingen die u begeleidt richting een Zero Waste Toekomst.

Een Zero Waste Expeditie levert niet alleen een duurzame cultuurinstelling op, maar kan ook een economische besparing zijn. Uit onderzoek blijkt dat u waarschijnlijk tussen de € 3.000,- en € 6.600,- kan besparen op afval per jaar. Daarnaast is onze sector met 1.136 instellingen en ruim 50 miljoen bezoekers op jaarbasis, afvalintensief.

Bijna 100 geïnteresseerden waren bij deze bijeenkomst aanwezig. Kon u er niet bij zijn? 

  • Via deze link vindt u de presentatie van Remco Wagemakers (PDF): Presentatie 'Roadmap To Zero Waste'
  • Via deze link vindt u de presentatie van Addy Weenk over gedragsbeïnvloeding (Prezi)
  • Via deze link vindt u het artikel over het Zero Waste Expeditie Cultuur-programma in de Cultuurpers.


Bron: Rijkswaterstaat

LID WORDEN