NIEUWS

16-09-2021

Testen voor toegang

Het was al meermaals aangekondigd, maar de coronapas wordt nu echt verplicht in onder meer theaters, concertzalen en bioscopen. De eigenaar of organisator kan u vragen om een coronatoegangsbewijs: een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona. Met CoronaCheck kunt u deze coronabewijzen laten zien.

‘Op deze manier wordt het risico van besmetting zo laag mogelijk gehouden en kan iedereen zo veilig mogelijk samenkomen. Daarnaast draagt het gebruik van het coronatoegangsbewijs bij aan het openen én open houden van de meeste locaties op maximale capaciteit’, aldus de Rijksoverheid.

De nieuwe regel geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Bij bezoekers vanaf 14 jaar moeten de theaters naast een coronatoegangsbewijs ook een identiteitsbewijs controleren. Voor voorstellingen met een vaste zitplaats is er dan geen maximaal aantal bezoekers meer. Evenementen binnen zonder vaste zitplaats kunnen maximaal 75 procent van de reguliere bezoekerscapaciteit toestaan.

Mensen die geen vaccinatie- of herstelbewijs hebben, kunnen de komende tijd nog gratis een coronatest ophalen.

LID WORDEN