NIEUWS

07-09-2017

TF: terugkerende expositie scenografie in Stadsschouwburg Amsterdam

Voor het Nederlands Theater Festival heeft scenograaf Nicky Nina de Jong heeft een tentoonstelling samengesteld met de titel ‘A slice of Scenography.’ De komende jaren zal zij met een terugkerende expositie tijdens het Nederlands Theater Festival, het vak en ambacht van de scenograaf inzichtelijk maken. Elk jaar licht zij een onderdeel van het vakgebied uit.

Deze eerste editie ‘A slice of Scenography’ heeft als ondertitel: ‘Just a taste’: het is een eerste kennismaking. De tentoonstelling vindt plaats in de openbaar toegankelijke ruimtes van de Stadsschouwburg in Amsterdam en toont werk van ontwerpers van verschillende generaties en disciplines. Daarnaast kunnen bezoekers in gesprek gaan met scenografen en is er de mogelijkheid om je te verdiepen in het scenografisch denken. De tentoonstelling is het gehele festivalperiode gratis toegankelijk.

De tentoonstelling is te bezoeken van donderdag 7 tot en met zondag 17 september 2017.

Concept en artistieke leiding: Nicky Nina de Jong
Lichtontwerp: Yuri Schreurders
Technische productie: Daan Westendorp
Productie: Laura Savelkoul

A slice of scenography komt tot stand i.s.m. Bijzondere Collecties en Platform-Scenography en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Bron: Nederlands Theater Festival

LID WORDEN