NIEUWS

11-09-2018

Theater De Blauwe Kei feestelijk geopend

Op zondag 9 september opende Theater De Blauwe Kei (Veghel) haar deuren en vierde CHV Noordkade haar 100-jarige bestaan. Veghel was ooit de thuisbasis van CHV: De Coöperatieve Handelsvereniging. Onlangs verhuisde De Blauwe Kei naar CHV Noordkade. Het terrein van bijna tien hectare is omgetoverd tot een plek voor kunst, cultuur, ontspanning en bedrijvigheid.

De opening van het theater werd op maandag 10 september verricht door Hare Majesteit Koningin Máxima door het zwaaien van een dirigeerstokje.

Naast de Blauwe Kei zijn gevestigd op het terrein van CHV Noordkade: Cultuurcafé De Afzakkerij, Fabriek Magnifique, The Space, De Proeffabriek, Toneelgroep Soufflé, De Fabriekswinkel, Escape Room Veghel, Phoenix Cultuur, De Compagnie, Het Groote Hoofd, De Vleeghel, Wittern, Stichting Cultuur Haven Veghel, Industry Service Bioscoop, Sillyfox, Frisselstein, De Kluis, Cultuurkade, Siemei Museum en De Schets.

Het AVROTROS-programma Herbestemming besteedde op zondag 19 augustus aandacht aan het terrein en de gebouwen. In deze aflevering ging architect Piet Hein Eek op architectonische zoektocht. De aflevering is hier terug te kijken.

Bron: Theater De Blauwe Kei, CHV Noordkade, Piet Hein Eek

LID WORDEN