NIEUWS

30-01-2017

Theaters van het jaar: Amphion en De Naald

Schouwburg Amphion (Doetinchem) en Westlandtheater De Naald (Naaldwijk) zijn maandag 30 januari uitgeroepen tot Theater van het Jaar 2016, respectievelijk in de categorieën Grote theaters (450+ stoelen) en Kleine theaters (<450 stoelen). Tijdens de jaarlijkse Theaterbeurs van de Vereniging Vrije Theater Producenten maakte Suzanne van Dommelen, de voorzitter van de VVTP, bekend dat deze twee theaters zichzelf een jaar lang Theater van het Jaar mogen noemen.

VVTP Theater van het Jaarprijs
De VVTP-leden hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent. De VVTP-leden keken bijvoorbeeld naar de functionaliteit en uitstraling van de website van het theater en het gebouw, de kwaliteit van de gastenontvangst, klantvriendelijkheid en de processen met betrekking tot financiën.

Dit jaar hebben de leden van de VVTP besloten om een aparte categorie in te stellen voor kleinere theaters.

Voorgaande jaren wonnen de Rijswijkse Schouwburg in Rijswijk (2015), Parktheater in Eindhoven (2014), Zaantheater in Zaandam (2013), Schouwburg Amphion in Doetinchem (2012), de Goudse Schouwburg (2011) en Luxor Theater in Rotterdam (2010). De andere genomineerde theaters voor de VVTP Theater van het Jaar 2016 categorie Groot waren Chassé Theater (Breda), De Goudse Schouwburg (Gouda), DeLaMar Theater (Amsterdam), Parktheater (Eindhoven), Theater De Meervaart (Amsterdam) en Theater De Stoep (Spijkenisse). In de categorie Klein waren VU Cultuurcentrum Griffioen (Amstelveen) en Theater Walhalla (Rotterdam) genomineerd.

Bron: VVTP (Vereniging Vrije Theater Producenten)

LID WORDEN