NIEUWS

19-07-2016

Theaterschool wordt Academie voor Theater en Dans

De Theaterschool, de faculteit voor theater en dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, krijgt  een nieuwe naam. Vanaf september 2016 gaat de Theaterschool verder onder de naam Academie voor Theater en Dans (ATD). 

Voor deze naam is gekozen omdat de Academie voor Theater en Dans de enige academie in Nederland is waar alle theater- en dansdisciplines en de daarbij behorende faciliteiten onder één dak vertegenwoordigd zijn. De academie is een bundeling van gespecialiseerde en kleinschalige opleidingen op bachelor- en masterniveau. Samen vertegenwoordigen zij de hele breedte van de hedendaagse beroepspraktijk in de podiumkunsten: niet alleen de dansers en acteurs maar ook het gehele creative team van choreograaf, regisseur, licht- en geluidsontwerper, producent en vormgever.

Het onderzoek en masteronderwijs van de academie is onlangs gebundeld in DAS Graduate School, gevestigd in het voormalige Shell-Grootlab in Amsterdam-Noord. De bacheloropleidingen van de Academie voor Theater en Dans zijn gehuisvest in het gebouw aan de Jodenbreestraat. 

Een nieuw initiatief vanaf het komende studiejaar 2016-2017 is het IDlab (Interdisciplinary Digital Lab), een platform waarbinnen interdisciplinaire samenwerkingsverbanden en de nieuwste digitale ontwikkelingen centraal staan.

Bron: Academie voor Theater en Dans

LID WORDEN