NIEUWS

17-03-2021

Tijdelijk extra PPO bijdrage mogelijk voor de ZZP’er zonder opdracht

Voor wie is dit?

PPO financiert ontwikkelplannen voor iedereen die werkzaam is in de creatieve of culturele sector. Zowel voor werknemers als ZZP’ers dus. Ze financieren 1/3 van de totale kosten van jouw ontwikkelplan met een maximum van € 2.000,- (inclusief BTW). Ze gaan ervan uit dat jouw werkgever of opdrachtgever ook 1/3 bijdraagt en dat je het resterende bedrag zelf betaalt.

 

Tijdelijk extra bijdrage mogelijk voor de ZZP’er zonder opdracht

Uiteraard hebben ze oog voor de ZZP’ers die als gevolg van de coronacrisis geen opdrachtgever hebben die wil of kan meefinancieren. Misschien heb je nu juist tijd om een lang gekoesterde ontwikkelwens op te pakken, maar ben je onvoldoende geholpen met 1/3 financiering vanuit PPO. In specifieke situaties kunnen ze vanuit PPO tijdelijk een extra bijdrage leveren tot 2/3 van de totale investering. Door het aanvraagformulier in te vullen kom je er achter wat voor jouw situatie de maximale vergoeding is.

 

Uitbetalen 80% voorschot mogelijk

Nadat je je ontwikkelactiviteit hebt afgerond, kun je op eenvoudige wijze het bedrag bij Werktuig voor Ontwikkeling declareren. Is de bijdrage die je van ze krijgt meer dan € 1.000,- dan maken ze 80% vooraf naar je over op het moment dat je aanvraag is goedgekeurd. De andere 20% declareer je dan achteraf.

Lees hier meer over op de website van Werktuig voor Ontwikkeling.

 

 

LID WORDEN