NIEUWS

06-04-2016

Toekenning 1,6 mln euro voor schouwburg in Venray

De provincie trekt 1,6 miljoen euro subsidie uit voor de verbouwing van de schouwburg in Venray. Eerder werd al bericht dat het bedrag al gereserveerd was voor culturele investeringen in Venray. De toekenning aan de schouwburg is nu definitief.

Spilfunctie
Volgens Ger Koopmans (CDA) past de subsidie in het cultuurbeleid van de provincie. Samen met de Maaspoort in Venlo vervullen zij een spilfunctie voor de gehele regio Noord-Limburg. Bovendien werkt ze ook net over de provinciegrens samen met Deurne en Cuijk, aldus Koopmans.

Horeca
Koopmans benadrukt het 'cultureel ondernemerschap' van de Venrayse schouwburg. Door het binden van horeca en bedrijfsleven te combineren met het maken van meer commerciële keuzes weet de schouwburg meer publiek en dus meer inkomsten te genereren.

Jong talent
Een andere motivatie tot de toeknning van de 1,6 miljoen euro subsidie, is dat nieuw regionaal en jong talent wordt aangetrokken door het organiseren van talentendagen en door samenwerking met onder meer scholen, zo vindt Koopmans.

Renovatie
De voornaamste aanpassing van de Venrayse schouwburg is de bouw van een plattevloers, grote zaal en van een tweede, kleine zaal. De renovatie kost in totaal 5,7 miljoen euro. Eerder trok de gemeente Venray ook al 1,6 miljoen euro uit voor de verbouwing. De resterende 2,5 miljoen is voor rekening van de schouwburg zelf.

Het is de bedoeling dat schouwburg in de zomer wordt verbouwd. De kleine zaal moet in het voorjaar van 2017 klaar zijn.

Bron: 1Limburg

LID WORDEN