NIEUWS

25-10-2018

Uitnodiging bijeenkomst ‘Roadmap to Zero Waste’

DPM | Duurzaamheid in Podia en Musea nodigt u uit voor de bijeenkomst ‘Zero Waste Expeditie Cultuur’ op donderdag 29 november 2018 in het Nieuwe Luxor Theater (Rotterdam) van 15:00-17:00 uur.
 
Hoe voorkomt de cultuursector verspilling van grondstoffen? 
Acht prestigieuze instellingen (het Van Abbemuseum, Paradiso, De Maaspoort, TivoliVredenburg, Zuiderzeemuseum, Kunstlinie Almere Flevoland, Luxor Theater Rotterdam en Museon) gingen de afgelopen maanden op Zero Waste Expeditie. Wat zijn de lessons learned? De koplopers nemen u aan de hand van drie concrete cases mee in hun eerste stappen richting een circulaire bedrijfsvoering.

Expeditie Tool voor cultuurinstellingen
Daarnaast wordt de Zero Waste Expeditie Tool gelanceerd. Deze tool is ontwikkeld op basis van de individuele trajecten en helpt cultuurinstellingen om zelfstandig aan de slag te gaan met afvalpreventie en -scheiding. Cultuurinstellingen kunnen vanaf de lancering kosteloos gebruik maken van deze tool.

Een Zero Waste Expeditie levert niet alleen een duurzame cultuurinstelling op, maar kan ook een economische besparing zijn. Uit onderzoek blijkt dat cultuurinstellingen waarschijnlijk tussen de € 3000 en € 6600 kan besparen op afval per jaar. Daarnaast de cultuursector met 1.136 instellingen en ruim 50 miljoen bezoekers op jaarbasis, afvalintensief.

Er liggen echt kansen om maatschappelijke én financiële winst te behalen voor cultuurinstellingen. Laat u inspireren op 29 november zodat u zelf aan de slag kunt! 

Programma
14:30 Inloop en ontvangst
15:00 Welkomstwoord door Marc van Kaam en Remco Wagemakers
15:10 Resultaten koplopers
15:40 Live lancering van de Toolbox inclusief toelichting
16:00 Addie Weenk (Adviseur gedrag bij Rijkswaterstaat) over gedragsbeïnvloeding en afvalscheiding
16:45 Samenvatting, toelichting op vervolg
17:00 Afsluiting en borrel 

Aanmelden
Plaats Nieuwe Luxor Theater Rotterdam, 29 november 2018
Tijd 14:30 uur - 17:00 uur

Aanmelden kan via het formulier op de website: www.zerowasteexpeditie.nl.

Bron: DPM | Duurzaamheid in Podia en Musea

LID WORDEN