NIEUWS

10-01-2019

Uitnodiging CHV Noordkade te Veghel 28 januari 2019

De VPT nodigt u uit voor een bijzondere dag bij CHV Noordkade / Theater De Blauwe Kei. Naast een bezoek aan het hele complex en een rondgang langs alle gebruikers, zullen we door de Blauwe Kei bijgepraat worden over het belichten met LED en we eindigen met een lezing over het uitlichten van winkelwaar (onder voorbehoud). We sluiten af met een drankje en hapje om nog wat te netwerken en elkaar een goed nieuwjaar te wensen. 

De Noordkade op het CHV terrein in Veghel is een historische, industriële locatie met een rijke geschiedenis. Het terrein kenmerkt zich door de monumentale industriepanden afkomstig uit het begin van de 20ste eeuw.
Het is een uniek ensemble aan gebouwen, met een grote verscheidenheid aan bouwstijlen. Met behoud van de uitstraling van deze historische gebouwen, is het terrein volop in ontwikkeling om te transformeren tot tweede centrum van Veghel. Daar waar vroeger de voedingsindustrie van Veghel groeide en bloeide, staat nu kunst, cultuur en ontspanning centraal. De industriële architectuur in combinatie met kunst en cultuur zorgen er voor dat de Noordkade is uitgegroeid tot een gebied dat bij iedereen een imponerende indruk achter laat.
MiK, Pieter Brueghel, (tegenwoordig Phoenix Cultuur) Plein23 (tegenwoordig Cultuurkade) en Kunstgroep de Compagnie inclusief gemeenschapshuisfunctie hebben hun plek op het CHV-terrein gevonden. Daarnaast is met het bedrijfsleven een invulling voor een foodconcept gezocht. Dit is De Proeffabriek geworden, waarin diverse ondernemers aantrekkelijke foodstores en horeca exploiteren.
In januari 2018 opende Theater De Blauwe Kei de deuren van hun nieuw gebouwde theater op het terrein. We zijn bij hun te gast op deze dag. Na de ontvangst zullen we beginnen met het kijken naar de documentaire ‘De Magie van Noordkade’, een korte trailer vindt u hier.

Hier leest u alles over CHV Noordkade. 
Hier kunt u alvast een kijkje op het terrein in het theater nemen. Het is het tv-programma Herbestemming, waarin ontwerper Piet Hein Eek tijdens zijn architectonische zoektocht Noord-Brabant ontdekt.
Hier vindt u een filmpje over de bouw van de theaterzaal met cabaretier Mark van de Veerdonk in de hoofdrol.

Programma

10:00 u Inloop met koffie en CHV-koek in de Afzakkerij
10.30 u Start documentaire in het Magazijn
11.15 u
 
Start rondleiding Noordkade en Jumbo
(andere helft groep gaat naar lezing Ruud Verbruggen)
12.30 u Lunch
13.30 u
 
lezing door Ruud Verbruggen – hoofd techniek De Blauwe Kei
(andere helft groep krijgt rondleiding)
14.45 u Lezing over verlichting winkelwaar (onder voorbehoud)
15.15 u Drankje en hapje ter afsluiting
16.00 u Einde


Locatie: CHV Noordkade, Verlengde Noordkade 10-12, 5462 EH Veghel
Deelnemersbijdrage: € 25,- VPT-leden, € 50,- niet-leden (excl. 21% BTW)
Aanmelden kan tot en met 22 januari 2019 door een mail te sturen naar info@vpt.nl. Graag daarbij vermelding van naam en emailadres van de deelnemer(s) en het factuuradres.

Graag tot 28 januari in Veghel!

LID WORDEN