NIEUWS

11-03-2021

Uitnodiging Wit Konijn Rood Konijn

Op 13 maart 2020 moesten bijna alle theaters ter wereld hun deuren sluiten vanwege corona. Nu één jaar later wordt er wereldwijd op 13 maart 2021 de voorstelling ‘Wit Konijn Rood Konijn’ gespeeld om hierbij stil te staan. In theaters over de hele wereld, van Argentinië tot Australië en van India tot Nederland, gaan performers het toneel op om de kracht van theater te tonen. Een internationale viering van inspiratie, verbeeldingskracht en het bewijs dat creativiteit altijd tegenslag kan weerstaan.

Aanstaande zaterdag op 13 maart speelt Sytske van der Ster vanuit de ridderzaal in het Muiderslot de tekst Wit Konijn Rood Konijn. In Haarlem start op dat moment ook een Wit Konijn Rood Konijn, maar nu gespeeld door Gustav Borreman vanuit de schutterszaal in het Frans Hals museum in Haarlem.

Het Berlijnse Aurora Nova heeft het idee opgevat om een jaar na de eerste dag van de wereldwijde lockdown stil te staan bij de kracht van cultuur. Daarom wordt de tekst Wit Konijn Rood Konijn van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour opgevoerd. Destijds mocht hij het land niet verlaten door het weigeren van militaire dienstplicht en kreeg hij geen paspoort. Met het schrijven en laten opvoeren van deze tekst, ervaart Soleimanpour toch nog vrijheid. De tekst is nu weer actueel geworden en kan ons vanuit huis middels de kracht van kunst en cultuur weer een beetje vrij laten voelen. De tekst wordt 24 uur lang over de hele wereld om 20:00 opgevoerd. Ook in Nederland doen er veel theaters mee. De Creatieve Coalitie heeft bewust gekozen voor een samenwerking met musea, om zo in de breedte, stil te staan bij cultuur en de kracht ervan te vieren. Ook is het een bijzondere opvoering voor Sytske en Gustav. Zij ontvangen om 20:00 een verzegelde envelop met de tekst en zullen deze voor het eerst en gelijk voor het laatst met jullie lezen.

Want wie de voorstelling heeft gespeeld, mag deze niet nog een keer spelen! Je kunt je aanmelden via onderstaande links:

Voor Sytske van der Ster in de ridderzaal van het Muiderslot:

https://forms.gle/JGfvkVSkc36uaUPR8

Voor Gustav Borreman tussen de geroemde stukken van de eregalerij in het Frans Hals Museum: https://forms.gle/nLKLu8UesRm17pCSA

Wit Konijn Rood Konijn van Nassim Soleimanpour, geïnitieerd door Aurora Nova.

 

Een samenwerking van de Creatieve Coalitie, het Frans Hals Museum en het Muiderslot Met inzet van Act Acteursbelangen, Bram en Platform Aanvang!.

LID WORDEN