NIEUWS

08-07-2020

Uitreiking eerste Mannen in Zwart Burger

MAASTRICHT – Een van Nederlands bekendste theaterproducenten, Albert Verlinde, heeft zaterdag 11 juli in Maastricht als eerste een hap genomen van een bijzondere hamburger, de “Mannen in Zwart”. Het gaat hier echter niet om een culinair experiment, maar als een startsein van een ondersteuningsactie voor twee sectoren die het meest te leiden hebben onder de corona-crisis: evenementen en horeca.

De actie is een initiatief van Ton Derks, werkzaam in de evenementenindustrie en Roger Serpenti, chef-kok van het Maastrichtse eet- en biercafé De Gouverneur. Na deze officiële presentatie kan het publiek aanschuiven om met deze speciaal door Serpenti bedachte variant van de hamburger steun te betuigen aan de genoemde sectoren.

De speciale burger draagt dezelfde naam als de L1-documentaire van Sander Selen uit 2019 “Mannen in Zwart, in de schaduw van de muziek”. Deze documentaire volgt een aantal mensen die achter de schermen zorgen voor een vlekkeloos verloop van evenementen, shows of concerten, mensen die nu, een jaar later, geconfronteerd worden met een ongewisse toekomst.

Met deze actie willen de initiatiefnemers aandacht vestigen op het feit dat de coronacrisis weliswaar bestreden kan worden met allerlei maatregelen, maar dat de impact ervan in de wereld van theater en evenementen, en ook de horeca wel eens blijvend zou kunnen zijn.

Na de bijzondere introductie van de “Mannen-in-Zwart”-burger blijft het gerecht tot zeker 1 september op het menu van De Gouverneur staan.

De documentaire Mannen in Zwart, in de schaduw van de muziek is overigens nog steeds te hier zien.

 

LID WORDEN