NIEUWS

30-10-2019

Uitstel handhaving verbod rookruimten

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij dat staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid de handhaving van het verbod op rookruimten uitstelt tot 1 april 2020. Hier hebben de ondernemingsorganisaties voor gepleit. Duizenden mkb-ondernemers en hun gemeenten hebben nu voldoende tijd om tot werkbare oplossingen te komen en de overlast te beperken.

 

Naleven is ingewikkeld

Horecabedrijven, poppodia en evenementenlocaties hebben veel geïnvesteerd in rookruimten. Ondernemers willen zich inzetten om het verbod met zo min mogelijk overlast voor anderen goed na te leven, maar dat is best ingewikkeld. Rokers willen naar buiten, maar dit kan al gauw tot overlast en meer problemen voor de openbare orde en veiligheid leiden.

 

Veiligheidsoverwegingen

Zo zijn poppodia en horecabedrijven vaak midden in de stad gevestigd en hebben evenementencomplexen met grote getallen bezoekers te maken. Die kun je uit veiligheidsoverwegingen niet zo maar door de poortjes naar binnen en buiten laten. Dankzij dit uitstel zal uitvoering van het verbod een stuk soepeler verlopen.

Bron: VNO-NCW

LID WORDEN