NIEUWS

12-05-2016

Uurvergoeding vrijwilligers wordt niet verhoogd

Onlangs werd er in de Tweede Kamer het voorstel gedaan om het uurtarief voor vrijwilligers vanaf 23 jaar met € 0,80 te verhogen, van € 4,50 naar € 5,30. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap laat weten deze verhoging op dit moment niet nodig te achten.

Wanneer u met vrijwilligers werkt en uw organisatie vergoedingen en verstrekking van een maximale waarde van € 1.500,- per jaar is er sprake van vrijwilligersvergoeding. Het uurloon is begrenst met een maximum van € 4,50.

De staatssecretaris heeft door middel van een brief aangegeven dat hij de verhoging op dit moment onnodig vindt en het huidig tarief ruim genoeg. Hij noemt daarbij de bestaande mogelijkheid voor het vergoeden van gemaakte kosten van de vrijwilligers. Het is niet de bedoeling middels financiële middelen potentiele vrijwilligers te prikkelen, dat zou kunnen leiden naar verdringing van de betaalde arbeid.

Lees hier de brief van staatssecretaris Dekker over het uurtarief van vrijwilligers (in het kader van tussenschoolse opvang).

Lees hier meer.

Bron: rendement.nl

LID WORDEN