NIEUWS

22-02-2021

Van Engelshoven sluit nieuw steunpakket cultuursector niet uit

Als de coronacrisis nog even doorzet, komt er zeker nog een steunpakket voor de cultuursector. Dat vertelde cultuurminister Ingrid van Engelshoven aan het ANP. Samen met de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma was de minister zaterdag aanwezig bij het Fieldlab-evenement van Guido Weijers.

"Ik hoop echt dat hier vandaag een hele belangrijke stap is gezet naar het verder openzetten van de theaters", vertelt Van Engelshoven. "Als we hier vandaag hebben kunnen laten zien dat het veilig kan, is er ook meer mogelijk."

Verder wordt er gewerkt aan perspectief voor de sector, onder andere door het beoordelen van de onderzoeksuitslagen van dit evenement. Daaruit moet blijken of de opzet zoals die zaterdag was, geschikt is voor een vervolg. Waarom dat pas bijna een jaar na de uitbraak van de coronacrisis wordt gedaan? "We hadden een heel ander perspectief, namelijk dat we eerder deze crisis uit zouden komen. We hadden dit eerder willen doen, maar toen kwam de Britse variant. We zijn echt al een tijd samen onderweg."

De minister is momenteel druk met het uitwerken van het garantiefonds, waar onder andere festivals op kunnen terugvallen wanneer de festivalzomer toch niet door kan gaan vanwege de coronacrisis. "We monitoren van dag tot dag en we doen wat nodig is", aldus de minister. Of het meest recente steunpakket voor de sector daarmee dan ook het laatste is? "Zeker niet."

Bron: ANP

LID WORDEN