NIEUWS

20-09-2018

Van Nelle Fabriek eerste ontvanger keurmerk toegankelijkheid

Welkom Toegankelijkheid & Evenementen heeft namens KTG (Keurmerk Toegankelijkheid Gehandicapten) evenementenlocaties getoetst op toegankelijkheid en heeft het keurmerk uitgereikt. De Rotterdamse Van Nelle Fabriek is de eerste organisatie die het keurmerk mag dragen.

Bij de evenementenlocatie Van Nelle Fabriek Events, in de gelijknamige Van Nelle Fabriek in Rotterdam, worden evenementen georganiseerd voor maximaal 7000 personen. Parkeren kan op de 2 aangepaste parkeerplaatsen tegenover ingang 2.

De dichtstbijzijnde bushalte, Beukelsbrug/Van Nellefabriek is niet rolstoeltoegankelijk door een trapafgang naar de straat. De eerstvolgende rolstoeltoegankelijke bushalte bevindt zich aan de Roel Langerakweg. Het buitenterrein bij de Van Nelle Fabriek is bestraat, de ingangen en bijna alle 14 zalen zijn rolstoeltoegankelijk. Alleen de subzaal ‘Zolder’ is niet rolstoeltoegankelijk en de zaal de ‘Tearoom’ heeft een lift van 70 centimeter breed en is daardoor niet voor iedereen toegankelijk.

De locatie heeft 3 aangepaste toiletten.

Van Nelle Fabriek Events is servicegericht ingesteld en helpt mensen met een fysieke beperking graag bij het vinden van een goede plaats in het publiek en bij andere zaken, zoals de catering.

De evenementenlocatie heeft in 2018 het KTG-keurmerk met 1 van de 3 duimen (gradatie) gekregen.

Welkom Toegankelijkheid & Evenementen heeft een meldpunt voor ontoegankelijke evenementen en verkoopt tevens het boek ‘Maak je event toegankelijk’. Het boek is voor € 22,50 hier in de webshop te bestellen. 

Bron: Welkom Toegankelijkheid & Evenementen

LID WORDEN