NIEUWS

01-11-2017

Verbouwing Mezz uitgesteld

De verbouwing van het Bredase poppodium Mezz is uitgesteld. De kosten van de verbouwing lijken € 450.000,- hoger dan het budget (van 1,35 miljoen euro) uit te vallen. De gemeente gaat op zoek naar een realistische financiële basis en tilt daarmee het besluit over de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 heen. In oktober 2016 stemde de gemeenteraad in met de reservering van 1,35 miljoen euro. Dit bedrag is gebaseerd op een voorstudie van architectenbureau Erick van Egeraat.

Mezz laat in een verklaring weten teleurgesteld te zijn over uitstel van de verbouwing:

Mezz is al enkele jaren aan de slag om de noodzakelijke verbouwing te realiseren. Noodzakelijk omdat na al die jaren het gebouw niet meer van deze tijd is; het aan allerlei zaken ontbreekt of op een aantal punten niet goed functioneert; van de toegankelijkheid, ontbreken foyer, zichtlijnen, ventilatie tot onvoldoende backstage faciliteiten.

In 2016 zijn onze verzoeken gehoord en heeft het College en de raad een budget vastgesteld op 1.35 miljoen. Overigens niet gebaseerd op een echte uitwerking en doorberekening, maar op basis van een aantal aannames. Nu blijkt sinds gisteren dat het huidige College heeft besloten om de verbouwing voorlopig uit te stellen omdat het budget niet voldoende is. De echte doorberekening die veel nauwkeuriger en onderbouwd is komt 450.000 euro hoger uit. Veel geld, dat klopt, maar noodzakelijk.  Noodzakelijk omdat daarmee de,  zoals de gemeente het noemt  ‘basis op orde’  -lees dus de bouwfouten- van toen bij de start worden weggenomen of zo goed mogelijk worden verbeterd. Dat mag je wel verwachten van een huisbaas, -De gemeente Breda is de eigenaar van het gebouw- .

Mezz betaald een behoorlijke huur voor een niet goed functionerend gebouw.  Onze vrees is dat dit zo op de lange baan wordt geschoven. Wij gaan er alles aan doen om dit te voorkomen en blijven ondertussen met de riemen die we hebben stug door gaan.

Bron: BN DeStem, Mezz

LID WORDEN