NIEUWS

21-12-2016

Verenigingsnieuws december 2016

Algemeen

Fijne feestdagen!
De Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) wenst u hele goede feestdagen en een voorspoedig 2017! In de periode van dinsdag 27 t/m vrijdag 31 december is ons kantoor gesloten. Vanaf maandag 2 januari staan wij weer voor u klaar.
Zie hier voor het volledige bericht.

Activiteiten

VPT-vakmeeting hijstechniek: tien jaar verder!
Het is tien jaar geleden dat het gebruik van de handtrekkenwand verboden werd. Dat is een uitgelezen moment voor een blik terug, een blik vooruit en een inventarisatie van de huidige stand van zaken. In relatief korte tijd zijn handtrekkenwanden vervangen door mechanische hijsinstallaties. Wat waren de verwachtingen toen ze geïnstalleerd werden, hoe heeft het uitgepakt en hoe gaan we de toekomst in?
Op maandag 30 januari kijken we in Theater Castellum in de volle breedte naar de hijsinstallatie. Zie hier voor het volledige bericht.

Save the date: Algemene Ledenvergadering
De eerstvolgende Algemene Ledenvergadering staat gepland op 13 februari 2017 bij het Grafisch Lyceum Rotterdam. Meer informatie volgt.

VPT, vakmeeting hijstechniek tien jaar verder, ALV, Algemene Ledenvergadering

Geplande activiteiten​ 2017

  • april: expertmeeting Gebouwenbeheer: technische innovatie
  • eind mei of juni: VPT-bedrijfsledendag bij Highlite (Kerkrade)
  • mei of juni: Bezoek locatievoorstelling
  • najaar: vakmeeting licht
  • najaar: vakmeeting doeken en logistiek

Terugblik vakmeeting audio: 'De dag van de mengtafel'
Op maandag 12 december vond in Ziggo Dome de VPT-vakmeeting audio: ‘De dag van de mengtafel’ plaats. Vooraanstaande audio-engineers kwamen aan het woord over allerlei aspecten van het mixen, zoals FOH, monitors en broadcast. Naast een interessant lezingenprogramma was er een expomarkt van verschillende leveranciers met diverse toonaangevende mengtafels, waar live kon worden geluisterd, geschoven en gedraaid. De VPT bedankt: voor de medewerking: Marty Brugmans (Tintaan BV), Peter Claes (Varisound), Rolf Dijkstra (Ampco Flashlight Sales), Marian Emmen (Paradiso), Ruben van der Goor (Yamaha), Erik Hendriks (Eric’s Sound Engineering), Michiel Hoogenboezem (Eurosound), Ruud Kaltofen (EventAcoustics), Rick Liesveld (Ziggo Dome), Dennis Slot (geluidsontwerper / Compaenen Creative Sound Company), voor de gastvrijheid Ziggo Dome in Amsterdam en met name de technische ploeg; voor de financiële bijdrage medewerking aan de expomarkt: Ampco Flashlight, Amptec, Audio Electronics Mattijsen, The Audio Specialists, Audio XL, FACE, Holland P.A. Pro Audio BV, Roland Pro A/V en Yamaha.
Zie hier voor een terugblik op de dag.

VPT-vakmeeting audio, Ziggo Dome, De dag van de mengtafelVPT-vakmeeting audio, Ziggo Dome, Dag van de Mengtafel

LID WORDEN