NIEUWS

27-10-2016

Verenigingsnieuws oktober 2016

Algemeen

Ledenactie: Word nu lid en betaal in 2017
Wanneer u per 27 oktober lid wordt van de VPT krijgt u de laatste twee maanden van 2016 cadeau! Meld u aan en profiteer direct van de voordelen van het VPT-lidmaatschap. U betaalt pas in januari 2017 voor uw lidmaatschap. Zie hier voor het volledige bericht.

Contributie 2017 vastgesteld
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van maandag 26 september 2016 zijn de contributies voor 2017 vastgesteld. Lees hier meer over de contributies 2017.

Kantoorzaken
De vacature van bureaumedewerker is inmiddels gesloten. Sonja Pauw is aangetrokken als nieuwe medewerker in verband met parttime ouderschapsverlof van Francis Klunder. Wij zijn verheugd met haar komst.

Website
De website vult zich gestaag. Inmiddels is er een activiteitenarchief opgezet. U kunt hier terugkijken op de verschillende vak- en expertmeetings uit het verleden. Deze pagina is 'under construction'. Alleereerst zullen de activiteiten uit 2016 gearchiveerd worden, later kunt u ook terugkijken op activiteiten uit een verder verleden.

De VPT werkt continu aan het verbeteren van de website, maar daarbij kunnen wij uw hulp zeker gebruiken. Help onze site verder te verbeteren en stuur uw tips en suggesties naar secretariaat@vpt.nl (o.v.v. tips website - onderwerp).

Activiteiten

Vakmeeting Audio: ‘De dag van de mengtafels’Tijdens de VPT-vakmeeting audio op maandag 12 december in Ziggo Dome staat de mengtafel centraal. Vooraanstaande audio-engineers komen aan het woord over allerlei aspecten van het mixen, zoals FOH, monitors en broadcast. Naast een interessant lezingenprogramma is er een expomarkt van verschillende leveranciers met diverse toonaangevende mengtafels, waar live kan worden geluisterd, geschoven en gedraaid. Leveranciers zullen al uw vragen beantwoorden.
Zie hier voor de volledige berichtgeving.

Nieuwe leden kunnen tegen extra korting deelnemen aan deze vakmeeting, zie hier voor de volledige berichtgeving.

Informatiebijeenkomst Zenderfrequenties en rondleiding Beeld en Geluid
VPT-leden kunnen donderdag 1 december kosteloos deelnemen aan een informatieve bijeenkomst over zenderfrequenties, georganiseerd door de PMSE. Aansluitend is er een rondleiding door Beeld en Geluid. Er is beperkte capaciteit, aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld. Zie hier voor de volledige berichtgeving.

Terugkomdag studiedagen 'Het organiseren van veilig werken met elektrotechnische installaties (NEN3140, rigging en meer)'
De terugkomdag van maandag 24 oktober is geannuleerd. Deze was bedoeld voor deelnemers die in 2014 de tweedaagse cursus 'Het organiseren van veilig werken met elektrotechnische installaties (NEN3140, rigging en meer)' volgden.

VPT Expertmeeting - Ondervind en leer: zijn podia toegankelijk?
Deze expertmeeting, gepland op 4 oktober in TivoliVredenburg is komen te vervallen.

Terugblik VPT-ledendag
ALV, ATLAS Theater Emmen, VPT, bestuurOp 26 september vond de VPT-ledendag en Algemene Ledenvergadering plaats in het prachtige ATLAS Theater te Emmen. Inmiddels hebben we al diverse positieve geluiden mogen ontvangen. U kunt hier terugkijken op de dag, u treft hier het ALV-boekje aan, het programma en foto's. De VPT bedankt: voor de medewerking: Koos Maris (ATLAS Theater), Gerbrand Borgdorff (theateradvies bv), Reind Brackman (STE Trekwerk BV), Enrico Daamen (Controllux BV), Robert Oude Groen (Mobelli Contract Seating), Menno Kuijper (LevTec BV), Arthur van Maurik (ACS), Tonnie Kievits (Het Gelders Orkest), voor de gastvrijheid: Het ATLAS Theater in Emmen, en met name de technische ploeg. Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door: ACS, Controllux, Dura Vermeer Bouw Hengelo, LevTec BV, Mobelli Contract Seating, STE Trekwerk BV en theateradvies bv.

Terugblik Studiedagen 'Het organiseren van veilig werken met elektrotechnische installaties (NEN3140, rigging en meer)'
Studiedagen 'Het organiseren van veilig werken met elektrotechnische installaties (NEN3140, rigging en meer)'Beide dagen van deze cursus zijn inmiddels achter de rug. Dag 1 vond plaats op maandag 3 oktober in de Stadsgehoorzaal in Kampen en dag 2 op maandag 17 oktober in Podium De Vorstin te Hilversum. De tweedaagse cursus is ontwikkeld voor hoofden techniek en technici van diverse podia: poppodia, theaters, gezelschappen en festivals. De cursus is een samenwerkingsproject van de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). De VPT bedankt voor de medewerking: Wim Hoogduin (Wim IN BEDRIJF), Bram van Kattenbroek (Podium De Vostin), Leon Zwaans (Podium De Vorstin) en voor de gastvrijheid: Stadsgehoorzaal Kampen en met name de technische ploeg en Podium De Vorstin en met name de technische ploeg.
U kunt hier terugkijken op deze tweedaagse.

Geplande activiteiten

LID WORDEN