NIEUWS

10-02-2022

Versoepelingen op de Coronamaatregelen op komst

Het kabinet wil dat de horeca vanaf vrijdag tot 01.00 uur 's nachts open kan blijven. Ook wil het kabinet vanaf die dag veel meer toestaan op plekken waar een coronatoegangsbewijs nodig is, zoals theaters en stadions.

Op locaties tot 500 bezoekers hoeft dan geen anderhalve meter afstand meer te worden gehouden en de vaste zitplaats vervalt ook. Op grote plekken voor meer dan 500 mensen blijft de vaste zitplaats nog wel bestaan. Maar ook daar hoeven de gasten geen anderhalve meter afstand meer van elkaar te houden. Verder moeten het thuiswerkadvies en de regel om niet meer dan vier mensen thuis te ontvangen vervallen, als het aan het kabinet ligt.

De coronatoegangspas blijft verplicht in de horeca en "vertoning van kunst en cultuur". Door het handhaven van het coronatoegangsbewijs is het mogelijk om de afstandsregels, de mondkapjesplicht en de placeringsplicht op bijeenkomsten met veel mensen los te laten, zegt het kabinet.

Het optimisme van het kabinet is onder meer gebaseerd op het dalend aantal ziekenhuisopnamen. Ook is er een grote mate van immuniteit opgebouwd en maakt de omikronvariant minder ziek, zo staat in de brief.

Nu de beoogde plannen al in een brief aan de Kamer zijn aangekondigd kunnen de gewenste versoepelingen op vrijdag 18 februari ingaan, de kortst mogelijke termijn..

bron: https://nos.nl/artikel/2416689-kabinet-wil-horeca-open-tot-01-00-uur-en-volle-theaters-en-stadions-toestaan

LID WORDEN