NIEUWS

22-12-2016

Vooruitblik januarinummer Zichtlijnen

In Zichtlijnen 170 staat het Dossier geheel in het teken van veiligheid rond het podium.
Zo onderzoekt Koen Koch – kersvers hoofd techniek en zelf jarenlang ervaring met keuringssituaties – waar de gebruikelijke verwarring rond het keuren van een hijsinstallatie toch vandaan komt. Wat mag wel en wat niet en welke misverstanden moeten de wereld uit?
Maud Mentink schreef een mooi portret van oud-brandweerman en veiligheidsdeskundige Rob van den Puttelaar, 69 jaar oud en still going strong. Eric de Ruijter belicht tot slot het recentste initiatief op het gebied van certificering: een nieuw pasje voor werkers op hoogte. Hoe werkt dat en wat gaat het opleveren?

Verder vind je in dit nummer, naast de gebruikelijke rubrieken, een uitgebreid verhaal over het hagelnieuwe Emmense ATLAS Theater. Coen Jongsma kijkt achter de schermen en noteert meerdere primeurs. Rebecca van Vuure interviewt de jonge, eigenzinnige geluidsontwerper Jimi Zoet, over zijn technieken om de beleving van een voorstelling te versterken.

Tot slot een fraai artikel over een trend die steeds mooiere vormen aanneemt: het gebruik van drones in het theater. Wat komt er technisch bij kijken om een drone zo te dresseren dat hij de gedroomde tegenspeler is?

Cover Zichtlijnen 170, januari 2017, VPT

LID WORDEN