NIEUWS

12-03-2019

VPT Academy: Belichting bij Madama Butterfly

Hoe licht een voorstelling kan maken

Met groot enthousiasme mogen wij u op 11 april uitnodigen voor een bijzonder kijkje achter de schermen bij de regierepetitie van Puccini’s hartverscheurende Madama Butterfly bij het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Specifiek komt de belichting van Robert Wilson aan de orde, hoe zijn strakke stilering de tragiek van het verhaal accentueert.

Robert Wilson (regie, decor en licht) houdt zijn beeldtaal abstract en vermijdt sentimentaliteit. Bij hem geen quasi-oosterse kitsch met dribbelende Japanse vrouwtjes. Een écht oosters element is zijn manier van omgaan met de tijdbeleving. Minutieus gechoreografeerde, langzame bewegingen doen denken aan het Japanse Nôh-theater. Decors en kostuums zijn prachtig in hun soberheid. Minstens zo belangrijk is het licht, waarmee Wilson als het ware schildert en boetseert.

Zet 11 april vast in de agenda van 10.00 tot 18.00 uur. Een dag die gaat over 'hoe het licht van Robert Wilson de voorstelling maakt' met bijzondere gastsprekers. De uitnodiging met nadere informatie volgt snel, houd onze website in de gaten en volg ons via social media (Facebook en Twitter).

Lees hier meer over de voorstelling.

LID WORDEN