NIEUWS

03-11-2017

VPT Academy op CUE2018

Van 15 tot en met 17 januari 2018 verandert Rotterdam Ahoy met CUE2018 in dé ontmoetingsplaats voor technici in de evenementenbranche en podiumkunsten. Deze tweejaarlijkse vakbeurs voor event-, installatie- en entertainmenttechnologie biedt een totaaloverzicht van technische faciliteiten voor binnen- en buitenpodia. Een driedagenlange duik in de belangrijkste ontwikkelingen op technologisch gebied met ruim 180 expostands en verschillende demoruimtes.

VPT Academy op CUE2018
Alle beursdagen is er daarnaast de VPT Academy: het lezingen- en paneldiscussieprogramma van de VPT, dat prikkelende thema’s behandelt, met bijdragen van doorgewinterde professionals.

De mens áchter de technologie, de verantwoordelijkheden van een geluidstechnicus, showcontrol en de mogelijkheden van werken over de grens zijn onder meer onderwerp van gesprek en als terugkomende kwestie staat de toename van draadloze apparatuur en de afname van beschikbare frequenties geprogrammeerd.

Lees hieronder een greep uit de absolute need to know en so nice to know lezingen en paneldiscussies die je tijdens CUE 2018 bij de VPT Academy kunt bezoeken.

Lezingen

- Frequentie beschikbaarheid draadloze apparatuur. Meer draadloze apparatuur minder beschikbare frequenties – Het is een terugkomend onderwerp: de snelweg waarover het digitale verkeer zich beweegt wordt steeds smaller, het verkeer zelf neemt toe en wordt steeds sneller – met Willem Westermann, Roland Mattijsen (PMSE)

- De evolutie van de afgelopen 35 jaar in de podiumbouw – met Hedwig De Meyer (directeur Stageco, België)

- Touren in het buitenland (ETTEproject) –Het ETTEproject is afgerond met een Europees veiligheidspaspoort en een open source leermodule. Hoe gebruik je het? Interessant voor iedereen die over de grens werkt. – met Willem Groenewoud en Bastiaan Schoof en Chris van Goethem

- Waarom ik ZZPers inhuur en waarom zou ik jou inhuren? – met Henk Kroon, TivoliVredenburg

Paneldiscussies

De schoonheid en de nachtmerrie van een locatie-evenement - met o.m. Ada Plinck (productieleider Oerol)

Showcontrol (veiligheid, creativiteit en techniek) Wie stuurt in showcontrol wie? met o.m. Rutger van Dijk (theateradvies bv)

Kan het ietsje zachter?
Waarom moet het zo hard? Over dynamisch mixen, de invloed van akoestiek en waarom iedereen oordoppen draagt.

Slechthorend, het publiek van de toekomst!?
Is er met het explosief toenemende gebruik van koptelefoons in het dagelijks leven een generatie slechthorend publiek aan het opgroeien?

CUE/VPT Innovatieprijs
Tijdens CUE2018 wordt een prijs uitgereikt voor innovatief podiumtechnisch vernuft: de CUE/VPT Innovatieprijs.

De (gratis) inschrijving is reeds geopend en loopt nog t/m 30 november 2017. Iedereen die zich betrokken voelt bij het podium kan meedingen. Kijk hier voor verdere uitleg over de CUE/VPT Innovatieprijs, aan de hand van vijf vragen en antwoorden.

De CUE/VPT Innovatieprijs valt uiteen in de VPT Vakjuryprijs en de CUE Publieksprijs. Wie wil meedingen naar de prijs kan zich aanmelden via cuevptinnovatieprijs@vpt.nl.

LID WORDEN