NIEUWS

21-06-2018

VPT verhuist naar Hilversum!

Beste VPT-leden en lezers van Zichtlijnen,

Het verheugt het bestuur van de Vereniging voor Podiumtechnologie jullie te melden dat het kantoor van de VPT binnenkort gaat verhuizen naar een nieuwe en inspirerende locatie. Na jaren een ruimte te hebben gedeeld met onder andere de Vereniging Nederlandse Poppodia en  Festivals en de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties verloopt deze zomer het gezamenlijk huurcontract voor de kantoorruimte aan het Funenpark te Amsterdam.

Het bestuur van de VPT heeft met brede blik in- en rondom Amsterdam diverse kantooropties bekeken en ook bezocht. Elementen die wij belangrijk vonden voor de vereniging waren goede bereikbaarheid (zowel via OV als eigen vervoer), een ruimte met karakter, beschikbaarheid van ruimtes om in huis bijeenkomsten en vergaderingen te kunnen organiseren en een plek die aansprekend is voor zowel leden als medewerkers.

Dat hebben wij gevonden in Santbergen, Noorderweg 2, te Hilversum, op een steenworp afstand van het NS-station. Santbergen, oorspronkelijk in de vroeg 20e eeuw als hotel gebouwd, kennen enkele van jullie wellicht nog als het oude opleidingsinstituut van de NTS/NRU (later NOS/NOB), wat later de Media Academie is geworden. Sinds enkele jaren is het in gebruik als een multifunctioneel gebouw met meerdere gebruikers. Naast de kantoorruimte die de VPT huurt staan ons ook de oude tv-studio (nu een theaterzaal met 90 zitplaatsen plus foyer) en diverse vergaderruimtes ter beschikking.

Zie hier voor meer informatie over het gebouw.

In de komende weken worden verdere voorbereidingen voor de verhuizing naar deze nieuwe locatie getroffen. Bestuur en medewerkers kijken met genoegen uit jullie binnenkort in Santbergen te kunnen verwelkomen.

Namens het bestuur van de Vereniging voor Podiumtechnologie

LID WORDEN