NIEUWS

14-05-2021

VPT zoekt een coördinator!

De Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) heeft als doel sectorbreed een bijdrage te leveren aan technische en productionele kennis, deskundigheid, professionaliteit, gezondheid en veiligheid van personen en bedrijven die werkzaam zijn bij de technische ontwikkeling en uitvoering van uitvoerende kunsten en evenementen. Dat gebeurt door het doen van onderzoek, kennisoverdracht en het bieden van een netwerkplatform. Een van de prioriteiten voor het komende jaar is belangenbehartiging, mede ingegeven door de coronacrisis. De VPT organiseert studie-, themadagen en expertisebijeenkomsten over licht, geluid, video, hijstechniek en tal van onderwerpen. VPT ontwikkelt samen met de leden kennis die o.a. gepubliceerd wordt in het blad Zichtlijnen, de nieuwsbrief en geplaatst wordt in de onlinekennisdatabase. De website vormt een online community met onder meer artikelen, de agenda en vraag & aanbod. 

 

Wil jij de spin in het web zijn voor deze vereniging dan is de functie van coördinator wellicht iets voor jou!

 

De functie

Als coördinator vervul je de brugfunctie tussen het bestuur en de uitvoering. In samenspraak met het bestuur vertaal je het beleid naar een operationeel plan. Je zorgt dat de activiteiten tijdig uitgevoerd worden en doelen behaald worden. Je bent de ‘ogen en oren’ van de organisatie en bespreekt relevante ontwikkelingen met het bestuur. Je vertegenwoordigt de VPT en bent aanwezig bij relevante netwerkbijeenkomsten.  

Als het directe aanspreekpunt kunnen leden bij jou terecht met vragen en andersom benader jij leden proactief om te achterhalen wat er speelt, om ze met elkaar in verbinding te brengen en relevante input op te halen voor programmering en content. 

Samen met het bestuur ontwikkel je activiteiten en zorgt voor de organisatie daarvan. 

Via diverse kanalen wordt content ontwikkeld, je coördineert de (online) plaatsing via nieuwsbrieven, op de website (kennisdatabase) en sociale media en hebt regelmatig contact met opleiders om deze kennis te integreren in opleidingsprogramma’s.

Zichtbaarheid en commerciële activiteiten zijn belangrijk voor VPT hiervoor coördineer je de marketing en communicatieactiviteiten en zorg je voor het werven van leden, de verkoop van advertenties en fondsenwerving. Ten slotte vervul je samen met de financieel administratief medewerker een rol in het dagelijks reilen en zeilen van de vereniging zoals het uitvoeren van operationele taken om het kantoor draaiende te houden.

Profiel

 • Een afgeronde hbo-opleiding: Theatermaker/Techniek (Productie podiumkunsten of Design en technologie), HKU-theatermanagement/Kunst en economie, Techniek opleidingen of vergelijkbaar.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Affiniteit met verschillende softwarepakketten (financieel, office, website-CMS). 
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als coördinator in de culturele of evenementensector of een soortgelijke functie.
 • Ervaring met accountmanagement en commerciële activiteiten. 
 • Ervaring met marketing en online communicatie.
 • Kan goed schakelen tussen bestuur en operatie.
 • Weet beleid te vertalen naar operationele plannen.  
 • Hands on mentaliteit en zorgt dat zaken tijdig uitgevoerd worden.
 • Kan goed plannen en organiseren.
 • Is een verbinder met netwerkvaardigheden.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk. 
 • Neemt initiatief en is klantgericht.

Wat bieden wij

We hebben een fysiek kantoor in Hilversum, maar thuiswerk is ook bespreekbaar. We bieden je een uitdagende functie binnen een informele organisatie waarbij je de ruimte hebt voor eigen initiatief. Hierbij heb je direct contact met het bestuur en met de leden en ben je volop betrokken bij de nieuwe ontwikkelingen in de (technische) theaterbranche. 

Wij bieden in eerste instantie een tijdelijk contract voor de duur van 7 maanden met als doel een vast dienstverband bij goed functioneren. Het betreft een deeltijdfunctie van 40% a 60% (in overleg). We bieden een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie invullen als zzp-er is eventueel ook bespreekbaar.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd in deze functie dan kan je solliciteren door een motivatiebrief en curriculum vitae te mailen voor 17 mei naar bestuur@vpt.nl

Voor informatie kan je ook telefonisch contact opnemen met 06-51172781 (Klaas Tops)

We streven ernaar om de eerste gesprekken te plannen in de week van 24 mei en de tweede ronde in de week van de 31 mei De beoogde startdatum is zo spoedig mogelijk.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

LID WORDEN