NIEUWS

08-05-2017

VSBfonds steunt culturele initiatieven die mensen met elkaar verbinden

VSBfonds gelooft dat de werking van kunst op het individu, collectieve effecten in de samenleving tot stand brengt. Het biedt mensen de mogelijkheid zichzelf creatief uit te drukken, wat zorgt voor zingeving en verbinding met anderen.

Door kunst en cultuur te ervaren, leren mensen beter reflecteren op zichzelf en anderen, en worden ze in staat gesteld anders te denken. Dit zorgt vaak voor een bredere kijk op de wereld en de maatschappij waarin we leven. Het leert ons met meer empathie voor anderen samen te leven. Als cultuurfonds vinden ze het belangrijk projecten financieel te ondersteunen die deze effecten tot stand brengen.

Omdat VSBfonds niet in staat is het hele werkveld financieel te ondersteunen richten zij zich op dié projecten waarbij de focus ligt op publiek en deelnemers. Als aanvrager moet u duidelijk kunnen aantonen wat u bij de deelnemers of het publiek teweeg wilt brengen. En zij vinden het belangrijk dat het project zorgt voor directe verbinding of ontmoeting tussen kunst en mensen.

Heeft u een mooi idee waardoor andere mensen mee kunnen doen aan een sociale of culturele activiteit? En kunnen deze mensen daardoor anderen ontmoeten, inspireren en zich verder ontwikkelen? Mail uw idee uiterlijk 31 mei 2018 naar VSBfonds!

Wellicht wordt u uitgenodigd om op 9 juni a.s. tijdens het 'We doen het samen! Festival' uw plan verder toe te lichten. Overtuig ze in een persoonlijk gesprek van de kracht van uw plan en ga aan het einde van de dag met geld naar huis om uw idee uit te voeren!

Voor de criteria, voorwaarden en meer informatie, zie de website van het VSBfonds.

LID WORDEN