NIEUWS

22-01-2022

VST3-plug-ins gebruiken in een Dante audiosysteem

Yamaha heeft de RUio16-D/VST Rack Pro-oplossing gelanceerd, waarmee gebruikers VST3-plug-ins kunnen toevoegen aan elk op Dante gebaseerd audiosysteem. In een apparaat dat 'klein, licht en robuust genoeg is om deel uit te maken van de toolkit van elke geluidstechnicus'.

Met afmetingen van 180 x 125 x 42 mm kan de low-latency RUio16-D worden aangesloten op een Windows-pc of Apple Mac-computer via USB, naadloos werkend met VST Rack Pro-software (licentie inbegrepen), om eenvoudig VST3-plug-in-functionaliteit toe te voegen aan Dante-gebaseerde audio systemen. Het breidt het scala aan geluidscreatie-opties radicaal uit in elke live geluidssituatie, voor streaming en vele andere audiotoepassingen. Naast digitale audiosystemen kan hij ook worden gebruikt met analoge mengpanelen.

De ongecompliceerde Mac / pc-gebruikersinterface van VST Rack Pro maakt het eenvoudig om VST3-plug-ins te gebruiken, zelfs in de meest onder druk staande live-situaties, waardoor artiesten dezelfde plug-ins kunnen gebruiken die ze gebruiken bij het opnemen. Het kan ook aangepaste presets beheren per rack, effect en scene, wat bijdraagt ​​aan kortere insteltijden.

Naast het feit dat technici hun favoriete VST3-plug-ins kunnen gebruiken, wordt VST Rack Pro gebundeld met meer dan 30 plug-ins van Yamaha en Steinberg. Deze omvatten hardware-emulaties van klassieke compressoren en equalizers met behulp van Yamaha Virtual Circuitry Modeling (VCM), evenals de toonaangevende REV-X-reverbs. Gebundelde Steinberg plug-ins omvatten veelzijdige sound-shapers zoals Quadrafuzz v2, de REVerence sampling reverb en VST Amp Rack, probleemoplossers zoals Cloner, de MultibandEnvelopeShaper en SuperVision, een ongeëvenaarde suite van visuele monitoring tools.

De RUio16-D biedt 16 ingangen en 16 uitgangen van Dante, een microfoonvoorversterker en twee in- en uitgangen van analoge audio met fantoomvoeding, waardoor hij kan worden gebruikt als interface voor akoestische metingen. Het beschikt ook over een onafhankelijke versterkingsregeling met padschakelaar voor elke analoge ingang, geschakelde Monitor/Dante/USB-uitgangsniveauregeling en een hoofdtelefoonuitgang met volumeregeling.

LID WORDEN