NIEUWS

14-06-2016

Week van de RI&E van start gegaan

Op 13 juni is de Week van de RI&E van start gegaan.
De Week van de RI&E is een initiatief van het Steunpunt RI&E in samenwerking met de sociale partners om extra aandacht te vragen voor veilig en gezond werken, met als basis de RI&E. 

Tijdens de Week van de RI&E is er extra aandacht voor het belang van een goed zicht op de veiligheids- en gezondheidsrisico’s in een organisatie. Via een brede campagne worden ondernemers bewust gemaakt van het belang van een RI&E. Via verschillende activiteiten die worden georganiseerd door de supporters van de Week van de RI&E worden ondernemers aangespoord om in deze week ook echt aan de slag te gaan met de RI&E of de bestaande RI&E weer eens op te pakken, met als doel om veilig en gezond werken te integreren in het bedrijfsproces.

Thema 2016: Oog voor uw werknemers
Het thema ‘Oog voor uw werknemers’ gaat in op de verantwoordelijkheid van werkgevers om samen met hun werknemers een gezonde en veilige werkplek te creëren. Bovendien levert het ondernemers voordelen op: bedrijven die actief zijn op het gebied van veilig en gezond werken hebben meer tevreden medewerkers en vergroten in veel gevallen de productiviteit. Door minder verzuim wordt de bedrijfscontinuïteit bovendien verbeterd, waar ook klanten bij gebaat zijn.

Zie hier welke activiteiten er op de agenda staan in de Week van de RI&E.

PodiumRIE
Voor onze branche is de PodiumRIE ontwikkeld.
De PodiumRIE voldoet aan de nieuwe voorwaarden die sinds 1 april 2011 aan erkenning van RI&E instrumenten worden gesteld. Hiermee is de PodiumRIE officieel door RI&E platform Nederland erkend en hoeven werkgevers (organisaties tot 25 medewerkers) een RI&E die gemaakt is met dit systeem niet meer te laten toetsen door een gecertificeerde kerndeskundige. Organisaties groter dan 25 medewerkers kunnen voor een lichte toets (administratief, zonder bedrijfsbezoek) in aanmerking komen als daarover per CAO tussen werkgevers en werknemers afspraken worden gemaakt.

Meer informatie

LID WORDEN