NIEUWS

19-10-2020

Wel naar de bioscoop maar niet naar de Drive-in.

Direct na het uitbreken van de pandemie kwamen er allerlei ideeën om toch nog events te kunnen houden. Corona-proof concepten waarbij mensen toch te konden ontspannen en op een zeer veilige manier konden samenkomen. Drive-in bioscopen, maar ook drive-in huwelijken en begrafenissen, drive-in concerten en zelfs drive-in congressen.

Dat de besmettingen oplopen en dat er harde maatregelen moeten volgen is duidelijk maar de maatregeling lijken niet helemaal geheel doordacht. Waar bioscopen binnen de huidige maatregelen 30 personen per zaal mogen huisvesten, mag er binnen de nieuwe maatregelingen geen drive-in georganiseerd worden. 

De drive-in bioscoop op de parkeerplaats van evenementenlocatie Borchland is sinds vorige week gesloten. Het besluit van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland is conform de nieuwste noodverordening, maar zorgt desondanks voor verontwaardiging bij Roy Blom, algemeen directeur van Borchland.  

Een woordvoerder van burgemeester Halsema, voorzitter van de veiligheidsregio, beaamt dat dit de reden is van het sluiten van de bioscoop. Hij benadrukt verder dat het hier gaat om een besluit op aanwijzing van het Rijk.

Blom hoopt desondanks dat de noodverordening kan worden aangepast, zodat zijn bioscoop weer open kan. 'We moeten corona met z'n allen uitbannen, maar dit was een eerlijk event.' 

Bron: AT5

LID WORDEN