NIEUWS

12-02-2020

Werkconferentie Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Sector “Groeicultuur//Cultuurgroei”

Dinsdag 14 april 2020
12:30 - 18:00 uur incl. borrel
TivoliVredenburg, Utrecht

Ben je kunstenaar, creatief professional, zzp’er of werk je bij een culturele of creatieve organisatie? Wil je jezelf ontwikkelen en investeren in een betere arbeidsmarkt voor alle werkenden in de sector? Kom dan op 14 april naar TivoliVredenburg voor de Werkconferentie Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Sector.

Na de eerste werkconferentie op 21 januari 2019 is er hard gewerkt aan de punten op de arbeidsmarktagenda. Nu is het tijd om de resultaten en inzichten daarvan te bespreken en samen de volgende stap te zetten naar een betere arbeidsmarkt.

Thema: Groeicultuur//Cultuurgroei
De impact van onze sector op de samenleving groeit, maar zonder duurzame arbeidsmarkt zitten er grenzen aan de groei. Als onze ontwerpers, musici, acteurs, schilders, dansers, schrijvers, technici en curatoren blijven kampen met tijdelijke contracten, ontbrekende professionele ontwikkeling, minimale uurtarieven en hoge arbeidsrisico’s holt de sector zichzelf uit. Hoe kunnen we de impact van cultuur voor de toekomst veilig stellen? Benutten we de mogelijkheden die de markt ons biedt voldoende? Hoe kan jij als creatieve professional groeien in je werk? Hoe kunnen we met elkaar de arbeidsmarktpositie van werkenden in de sector verbeteren?

Aukje Nauta, organisatiepsycholoog en bijzonder hoogleraar 'Enhancing individuals in a dynamic work context', introduceert het thema van de werkconferentie: Groeicultuur//Cultuurgroei. En wat zou een bijeenkomst in TivoliVredenburg zijn zonder live muziek? Onze dagvoorzitter is Kim Coppes.

Aan de slag in vier werksessies
Na de opening van de conferentie ga je in de werksessies aan de slag met een arbeidsmarktvraagstuk dat voor jou belangrijk is. Voor welke sessie kies jij? Professionele groei & scholing, de Fair Practice Code, HRM-vraagstukken of marktvergroting in de creatieve industrie? Er zijn speciale werksessies voor zelfstandigen en voor medewerkers van culturele instellingen. Meer informatie volgt.

Save the date
Zet dinsdagmiddag 14 april alvast in je agenda, we kijken uit naar je komst! Over een paar weken maken we het volledige programma bekend, vanaf dat moment kan je je ook inschrijven voor de werkconferentie.

Blijf op de hoogte
Heb je dit bericht niet direct ontvangen en wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze mailinglist via info@platformacct.nl.

Deel de vooraankondiging
Ken je iemand die zeker bij deze bijeenkomst moet zijn? Stuur deze vooraankondiging vooral door!

PlatformACCT
De werkconferentie wordt georganiseerd door Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst. PlatformACCT is het platform van sociale partners in de culturele en creatieve sector, aangevuld met stakeholders en onafhankelijk deskundigen. De missie van het platform is het verbeteren van de arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector, en zo een bijdrage leveren aan een duurzame, toekomstbestendige en bloeiende culturele en creatieve sector in Nederland. Volg PlatformACCT op LinkedIn en Twitter.

TivoliVredenburg Diner 2020
Na afloop van de Arbeidsmarktconferentie organiseren een aantal brancheorganisaties en overleggen in de lokale cultuur in samenwerking met TivoliVredenburg, VNG en Gemeente Utrecht een 'diner pensant': het TivoliVredenburg Diner 2020. Deze bijeenkomst richt zich op lokale beslissers: wethouders, hoofden cultuur van gemeenten, de voorzitters van besturen van cultuurcentra, podia en hun directies. Meer informatie volgt snel.

LID WORDEN