NIEUWS

06-10-2020

WHO COVID-19 Massabijeenkomsten risicobeoordelingstraining

De training beschrijft de risicobeoordeling die de WHO heeft ontwikkeld om gezondheidsautoriteiten en organisatoren van evenementen te helpen bij het plannen van aanstaande massabijeenkomsten tijdens de huidige COVID-19-pandemie. De training is gratis te volgen.

De WHO heeft een reeks COVID-19-instrumenten voor risicobeoordeling ontwikkeld die zijn bedoeld voor algemene massabijeenkomsten en voor sport-specifieke en religieuze-specifieke massabijeenkomsten. Er moet echter worden opgemerkt dat bij het plannen van een evenement ook rekening moet worden gehouden met algemene overwegingen en adviezen die van toepassing zijn op de organisatie van massabijeenkomsten en het aanpakken van risico's van welke oorsprong dan ook.

Deze risicobeoordelingen bieden een gebruiksvriendelijke manier voor gezondheidsautoriteiten en organisatoren om het risiconiveau te begrijpen dat een aanstaande massabijeenkomst kan inhouden bij de verdere verspreiding van COVID-19, zowel binnen een land als wereldwijd. Alle genoemde tools zijn te vinden op de WHO-website.

LID WORDEN