NIEUWS

19-07-2018

Winnaars verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider

Op vrijdag 13 juli maakte SBB de provinciale winnaars bekend van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2018. De provinciale winnaars strijden nu verder om de landelijke titel.
Voor de 500.000 mbo-studenten in ons land is het leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Om het belang daarvan te onderstrepen, heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs.

Voordrachten
Tot en met 30 april 2018 kon iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen voor de prestigieuze prijzen. Alle voordrachten werden beoordeeld en ingedeeld naar sector en provincie, om uiteindelijk tot één beste leerbedrijf en één beste praktijkopleider te komen.

Provinciale winnaars
Uit een kleine duizend voordrachten heeft de jury per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. In het overzicht staat om welke leerbedrijven en praktijkopleiders het gaat. De provinciale winnaars strijden nu verder om de landelijke titel in hun sector, daarna volgt mogelijk de finale.

In onze branche zijn dat:

Praktijkopleider

  • Anna Abdulova van Podium Zuidhaege, Assen (Provincie: Drenthe, sector: Zorg, welzijn en sport)


Leerbedrijf

  • TivoliVredenburg, Utrecht (Provincie: Utrecht, sector: ICT en creative industrie)
  • Van Hoorne Entertainment, Molenaarsgraaf (Provincie: Zuid-Holland, sector: ICT en creative industrie)


Zie hier het volledige overzicht.

Finale
Het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider worden bekendgemaakt op de Dag van het mbo, op 19 november 2018 in Theater Orpheus te Apeldoorn. Rond 17.00 uur begint dan het feestelijke gala waarin ook de mbo-ambassadeurs van het jaar worden gekozen.

Bron: SBB

LID WORDEN