NIEUWS

12-04-2017

Woningen, poppodium en theater in ArenAPark

Het ArenAPark, het lege kavel aan de ArenA Boulevard in Amsterdam Zuidoost, wordt ontwikkeld tot een Urban Interactive District. Het gebied van 2,5 hectare krijgt vier bouwblokken waar woningen, kantoren, een theater, een poppodium en een hotel worden gerealiseerd. Ook worden bedrijven toegevoegd die zich specifiek bezighouden met de ontwikkeling van virtual reality. De straten tussen de bouwblokken worden verbonden door een plein.

De combinatie van wonen, werken en uitgaan staat voorop. Het ArenAPark wordt het tweede uitgaansgebied van Amsterdam, waaraan circa 700 woningen worden toegevoegd.

Woningen
De woningen zijn vooral bedoeld voor starters op de woningmarkt. Het is de bedoeling om 30% sociale huurwoningen en 40% middeldure huurwoningen te bouwen in de vorm van 2- en 3-kamer appartementen en friends-woningen, waar je samenwoont met vrienden. Van de resterende 30% wordt nog onderzocht of deze als huur- of juist als koopwoningen worden aangeboden op de markt.

Poppodium
De capaciteit van het poppodium zal 1.500 man worden. Hiermee wordt het na Ziggo Dome, AFAS Live en Amsterdam ArenA het vierde poppodium van Amsterdam Zuidoost.

Ontwerp
De komende tijd wordt verder gewerkt aan het schetsontwerp, dat naar verwachting in december 2017 gereed is.

BAM, Ballast Nedam en ING gaan het gebied ontwikkelen. Amsterdam werkt met de drie partijen al sinds 1996 aan de ontwikkeling van het gebied.

Bron: Gemeente Amsterdam, Het Financieele Dagblad (FD)

LID WORDEN