NIEUWS

23-08-2018

Zaterdag 1 september ligt Zichtlijnen weer op de mat!

Zaterdag 1 september ligt Zichtlijnen weer op de mat!

In dit nummer:

• In het dossier van het septembernummer staat de infrastructuur bij podia centraal. We bespreken de state-of-the-art-inrichting van de Staatsoper Unter den Linden in Berlijn. Ook komt aan bod welke infrastructuur goed past bij een theater dat op led overstapt. En tenslotte bespreken we hoe in een samenwerkingsverband van theaters en een bedrijf een systeem voor auditief gehandicapten naar een hoger plan is getild.

• We zoomen in op twee voorstellingen. Bij Het Pauperparadijs, gaan we specifiek in op hoe deze productie is omgebouwd van de buitenlocatie in Veenhuizen naar theater Carré. Sky Motion is een dansgroep die uitsluitend werkt met vliegende personen. Ze presenteren veelal choreografieën op buitenmuren van aansprekende locaties. Met de voorstelling Inner Worlds is deze jonge groep voor het eerst in een theater aan het ‘vliegen’. Hoe doen ze dat (veilig) en wat voor eisen stellen zij aan de apparatuur?

• Redacteur Bastiaan Schoof was bij het internationale lichtontwerperssymposium Scandlight in Zweden. Daar spraken niet de minste lichtontwerpers, zoals onder meer Richard Pilbrow, Michael Ramsauer en de in Nederland gevestigde Yaron Abulafia. Hij schrijft een verslag over heel veel verschillende benaderingen van het lichtontwerpen.

• En verder een nieuwe aflevering van Staal & Stenen waarin we kort ingaan op recente nieuwbouw- en renovatieprojecten in de podium- en evenementensector.

Ontvangt u Zichtlijnen nog niet? Word ook lid van de VPT!

LID WORDEN