NIEUWS

14-02-2018

Zaterdag 3 maart ligt Zichtlijnen weer op de mat!

In dit nummer:

*In het dossier ’Geluid en ruimte’ beschouwt redacteur Jorg Schellekens een aantal ontwikkelingen op het gebied van wat we ‘de spatialisering van geluid’ noemen. In Schouwburg de Roma in Antwerpen zorgen valse wanden en opblaasbare schelpen voor een beheerste galm. En daarnaast aandacht voor het gebruik van ‘de onhoorbare speakers’ van het omniwave-systeem in de voorstelling The Beauty en het beest van Maas theater en dans.

*Een stuk over de betekenis van Hugo van Uum voor de ontwikkeling van de podiumtechniek. Eind vorig jaar ontving hij uit handen van Niko Bovenberg de Frits van den Haspel Award, in februari is hij overleden.  

*We blikken terug op de CUE 2018 en in het bijzonder op het winnaar van de Innovatieprijs; de variabele decorkabel ‘Stavaria’ van StaPoTech.

*Toon de Vries vertelt in een interview hoe hij de grenzen opzoekt van de trekkenwandbesturing. ‘Die grens ligt bij het aantal bewegingen dat je kunt programmeren.’

*In dit nummer introduceren we de nieuwe rubriek ‘Staal en steen’ waarin we om het nummer kort ingaan op recente nieuwbouw en renovatie in theaters. In deze aflevering nemen we een kijkje in Zoetermeer, Arnhem, Kerkrade en Veghel.

*En verder nog een interview met Jacques Visser die eind vorig jaar met pensioen ging bij de Kleine Komedie in Amsterdam, een verslag van een omvangrijk onderzoek naar de werkbeleving van technici en een update over de aanstaande Europese norm voor hijs- en hefinstallaties in de entertainmentindustrie, waarop iedereen nu enige tijd nog inspraak kan uitoefenen.

Ontvangt u Zichtlijnen nog niet? Word ook lid van de VPT! www.vpt.nl

 

LID WORDEN