NIEUWS

03-07-2018

Zaterdag 7 juli ligt Zichtlijnen weer op de mat!

Zaterdag 7 juli ligt Zichtlijnen weer op de mat!

In dit nummer:

*Een dossier met als titel ‘overzee’. Zichtlijnen spreekt theatermensen die op avontuur zijn gegaan. Alexandra Janssen doet dat letterlijk op zee als hoofd techniek van een cruiseschip. Gert Jan Houben heeft zich in New York gevestigd als lichtontwerper. En Louis Janssen heeft zich de Chinese cultuur eigen gemaakt om het grootste theatercomplex ter wereld in Taiwan podiumtechnisch te kunnen realiseren;

*Dichter bij huis – in geheel Europa - staat met de komende EU-maatregel voor een verbod op lichtbronnen met minder dan 85 lumen per watt output het functioneren van de complete theater- en evenementensector op het spel. Eric de Ruijter legt uit waar het precies om gaat en wat de consequenties kunnen zijn aan de hand van drie scenario’s. En bijzonder belangrijk: wat wordt er ondernomen om de maatregel voor onze sector van tafel te krijgen?;

*Ondertussen wordt met al die lampen die de EU in de ban wil doen prachtig theater belicht, zoals Beast in de Operadagen Rotterdam. Bas Molenveld bespreekt dit enorme locatieproject in de Merwedehal.

*Zichtlijnen blijft vernieuwen: dit nummer introduceren we een nieuwe rubriek over slimme oplossingen bij decorbouw en special effects die Gerbrand Borgdorff gaat invullen.

*En verder een interview met Hedwig Demeyer, de aartsvader van Stageco, die de ontwikkeling van de podiumbouw met Wendy Koops bespreekt: een gesprek over steigerpijpen, dakoverspanningen en ledwanden.

Ontvangt u Zichtlijnen nog niet? Word ook lid van de VPT!

LID WORDEN