• Theaterprijsvraag Moskou, Onno Greiner en Jan Kramer, Zichtlijn 8, december 1989

  De architectuurcommissie van de Russische OISTAT schrijft, in samenwerking met de Unie van Architecten en de Theater Unie van de USSR, een internationale prijsvraag uit.

  Op het terrein van de Hermitage Tuinen in Moskou, een reeds bestaand centrum van podiumkunsten, wordt een ontwerp gevraagd voor een ‘Chamber Theatre Art Centre’. Naast toneelaccommodatie voor uitvoerenden moet het centrum plaats bieden aan een verscheidenheid van culturele evenementen en een ontmoetingsplaats worden voor theatermensen en theaterbezoekers.

  De prijsvraag verloopt in twee fasen: eerst een open ideeënprijsvraag, waarop een besloten ontwerpprijsvraag (acht deelnemers) volgt. Er bestaat de mogelijkheid tot realisering van het winnende ontwerp. De prijsvraag si bedoeld voor architecten en ouderejaars studenten, al of niet in combinatie met decorontwerpers en theatertechnici. De prijsvraag sluit 15 mei 1990.

  Het programma en verdere gegevens zijn aan te vragen bij:
  Architectengroep Duintjer BV, Postbus 71006, 1008 BA Amsterdam.

  Namens de OISTAT-Nederland,
  Onno Greiner, Jan Kramer

  Het boekje Playhouse in Amsterdam met bekroonde ontwerpen van de OISTAT-prijsvraag 1987, van belang inzake het presentatieniveau, is nog verkrijgbaar ad f 15,- bij Architectenbureau Greiner en Van Goor te Amsterdam, postgironummer 4291514.

  Terug

LID WORDEN