• In het Theater Instituut Nederland, bijlage bij Zichtlijnen 28, april 1993

  In het Theater Instituut Nederland

  Theater Instituut Nederland, Zichtlijnen

  Lezing ‘Met theatertechnici terug naar de toekomst van het theater’

  Dhian Siang Lie geeft op maandag 17 mei 1993 om 17.00 uur in het Theater Instituut Nederland te Amsterdam een lezing over de rol van theatertechnici en –techniek in de toekomst.
  Aansluitend op de lezing zal het 3D lichtontwerp-computerprogramma ‘Highlight’ van Stage Theater- en Studiotechniek gedemonstreerd worden.

  De lezing vindt plaats in het kader van het project ‘Het theater van de toekomst’.
  De gelijknamige tentoonstelling is tot en met 16 mei te bezichtigen in het Theatermuseum, onderdeel van het Theater Instituut Nederland.

  Belangrijk onderwerp in deze lezing is de vraag hoe de samenwerking tussen theatertechnici en het ‘artistieke team’ er in de toekomst uit zou kunnen zien.
  Dhian Siang Lie zal het onder meer hebben over de vraag in hoeverre de moderne techniek bepalend is voor de toekomst van het theater, de functie van theatertechniek bij een voorstelling en de rol van mensen die verstand hebben van deze techniek: de theatertechnici.

  Dhian Siang Lie (1945, Amsterdam) danste bij het Nationale Ballet waar hij later als produktieleider en hoofd technische organisatie werkte. Van 1989 tot 1991 was hij adjunct technisch directeur van het Muziektheater te Amsterdam. Sinds 1992 is Dhian Siang Lie zelfstandig adviseur op het gebied van theaterorganisatie en –techniek.
  Voorheen was hij voorzitter van de Stichting Opleiding Theatertechnici en momenteel is hij voorzitter van de Stichting Publikaties Podiumtechnologie (het vakblad Zichtlijnen) en van de commissie van Advies van de Theaterschool der Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

  De entreeprijs voor de lezing bedraagt f 5,- per persoon. Voor leden van het Theater Instituut is de toegang gratis.

  Reserveren: Theater Instituut Nederland, telefoon 020-6235104.
  Gereserveerde kaarten kunnen tot 16.30 afgehaald worden.
  Voor en na de lezing is de foyer geopend.

  Het Theater Instituut Nederland is gevestigd aan de Herengracht 168 (hoogte Raadhuisstraat) in Amsterdam. Vanaf Amsterdam CS is het bereikbaar met tram 13/17 en bus 21 (halte Westermarkt).

  15 april 1993

  Terug

LID WORDEN