• Nieuws van de Vereniging voor Podiumtechnologie, Wigger Atsma, Zichtlijn 12, augustus 1990

  Nieuws van de Vereniging voor Podiumtechnologie

  Ledenvergadering: 3 september
  Op het tijdstip dat ik dit schrijf zijn voor velen de vakanties pas begonnen en wanneer u dit leest zijn dezelfde vakanties alweer voorbij en staat de ledenvergadering 1990 voor de deur.

  De vergaderstukken met de agenda worden u per separate post toegezonden. Geen grote klappers deze keer op die vergadering, maar het bestuur verwacht niettemin een flinke opkomst. De Rotterdamse Schouwburg is immers een bezoek meer dan waard en, afgezien daarvan, is het ontmoeten van collega’s van groot belang. Elders op deze pagina treft u een programma aan van de dag waarop de ledenvergadering plaatsvindt, maandag 3 september.

  Nieuwe leden
  Het aantal nieuwe leden is deze keer wat bescheidener dan in het vorige nummer van Zichtlijn. Toch blijft de groei doorzetten. We hebben ons ten doel gesteld volgend jaar augustus bij de volgende ledenvergadering 500 leden te hebben, en dat moet mogelijk zijn, als ieder lid zich hiervoor inzet. In dit nummer treft u alweer een aanmeldingskaart aan voor nieuwe leden: scheur ‘m uit en geef ‘m door aan uw collega’s.

  Voor mijzelf zou het bereiken van het aantal van 500 leden een mooi besluit vormen van het werk voor onze Vereniging. Ik wil daarmee niet zeggen dat ik direct na de volgende ledenvergadering weg loop, maar het meeste werk wil ik daarna toch aan een ander overlaten.

  De Efteling: 8 oktober
  Voor het bezoek aan de Efteling op maandag 8 oktober a.s. is inmiddels een voorlopig programma opgesteld, dat er als volgt uitziet.

  10.00 – 10.30 uur Verzamelen en koffie
  10.30 – 13.00 uur Rondgang in twee groepen achter de schermen van het Spookslot, Fata Morana en het Festival Carnaval
  13.00 – 14.00 uur Lunch
  14.00 – 16.00 uur Verder bezoek aan de Efteling (attracties/pretpark)
  16.00 – 17.00 uur Borrel (hik!) en bezopen naar huis

  Deze informatie is nog wat summier, maar u zult na de zomer zeker nog een uitgebreider bericht over deze dag ontvangen. Introducees zijn, zeker in dit geval, van harte welkom. De toegang is evenwel alleen voor de leden gratis, introducees moeten de normale toegangsprijs betalen (ca. f 23,-). U treft in dit nummer een aanmeldingskaart aan voor dit evenement. Voor een goede organisatie van de rondleidingen en de lunch is het van belang dat u deze aan ons retourneert, als u wenst deel te nemen!

  American School of The Hague
  The American School of The Hague heeft ons uitgenodigd om op 29 oktober vanaf 13.00 uur hun gast te zijn in hun nieuwe accommodatie die is gelegen tussen de Deijlerweg en de snelweg naar Den Haag in Wassenaar. Het adres is Rijksstraatweg 200.

  De heer Freedberg is daar Director of Drama. Theater en drama nemen in dit instituut een belangrijke plaats in. Kinderen schrijven, ontwerpen decors, bouwen en acteren zelf. Dat dit bijzondere problemen met zich meebrengt is duidelijk en Richard Freeberg zal het contact met zijn Nederlandse collega’s zeker gebruiken om zijn problemen uit te leggen en ideeën aan te horen.

  Op het programma staan een inleiding over het instituut en de opleiding in de richting van het theater, het bekijken van de technische voorzieningen, een toneelscene gespeeld door kinderen, en een round table problem-solving discussie.

  Acoustic Control Systems
  Een maand later op 28 november is er ’s middags een demonstratie van Acoustic Control Systems in de Aula van de TU in Delft. Dit systeem voor het aanpassen van de zaalakoestiek aan het type uitvoering is op een aantal plaatsen in Nederland inmiddels toegepast en getracht zal worden technici van die ruimten aanwezig te doen zijn. Er kunnen dan vragen worden gesteld. Vanzelfsprekend zal er een demonstratie en de nodige toelichting worden gegeven.

  Regionale bijeenkomsten
  Theo van Dijk weet nog niet dat we echt van plan zijn om in januari 1991 naar ’t Speelhuis in Helmond te komen, maar hij heeft ons in de loop der tijd vele malen uitgenodigd, en die uitnodiging nemen wij nu aan. Wat daar verder op het programma staat vertellen wij u tijdig.

  Voor februari 1991 zoeken we naar een plek om met de regio Noord-Holland bijeen te komen. Suggesties hiervoor zijn welkom.

  Welkom
  Sinds de vorige publicatie van Zichtlijn (juni 1990) hebben zich de volgende personen als lid aangemeld.
  J. Zweed (Abbekerk)
  J. Veenstra (Hellevoetsluis)
  J.N. van der Lee (Groningen)
  Arno Meijs (Maastricht)
  Erik Alexander (Amsterdam)
  P. Anderssen (Zwanenburg)
  R. van der Sluijs-Veer (Almelo)
  R.R. Hilgedenaar (Son en Breugel)
  W. Jongejans (Geffen)
  V. Anderssen (Zwanenburg)
  C. Lamers (Purmerend)
  J. Tutuhatunewa (Amsterdam)
  G. Bouw (Amsterdam)

  Welkom bij de Vereniging voor Podiumtechnologie!

  Terug

LID WORDEN