• Redactioneel: Afscheid, Eric de Ruijter, Zichtlijnen 104, januari 2006

    Een raar gevoel: dit is mijn laatste nummer van Zichtlijnen. Of eigenlijk was nummer 103 dat al. Nummer 104 is goeddeels gemaakt door mijn opvolger, Jos van de Haterd.

    Ruim zeven jaar ben ik hoofdredacteur van Zichtlijnen geweest. Ik begon met Zichtlijnen nummer 63 en heb dus veertig nummers gemaakt. Met heel veel plezier! Al die nummers waren een coproductie met eindredacteur Rob de Graaf. Hij houdt er nu ook mee op. Jos van de Haterd gaat de hoofd- en eindredactie doen.
    Toen ik Rob vroeg om eindredacteur te worden van Zichtlijnen had ik eerlijk gezegd weinig hoop op een positief antwoord. Wat zou zo’n drukbezette toneelschrijver nu met een vakblad als Zichtlijnen aan moeten, was mijn gedachte. Dat had ik dus geheel verkeerd ingeschat, hij zei ja! En daarmee mocht Zichtlijnen – en ik mezelf ook – zich zeer gelukkig prijzen. Rob is een gedroomde eindredacteur: consciëntieus, rigoureus en ambitieus. Mede dankzij hem is de leesbaarheid van het blad flink toegenomen.
    En Rob beheerst het vak van koppen maken: die ademen zowel humor als inzicht in de tekst. Ze zouden in een kwaliteitskrant niet misstaan (ook al vond ik ze vaak aan de lange kant).
    Ik wil Rob heel erg bedanken voor de samenwerking in zeven jaar en veertig nummers. Ik houd er met enige pijn in mijn hart mee op en ga door in mijn nieuwe functie als directeur van de VPT. Uit dien hoofde blijf ik dan wel als uitgever betrokken bij Zichtlijnen. Ik wens Jos van de Haterd heel veel succes met het hoofdredacteurschap, en u, lezers, een zeer goed en inspirerend 2006.

    Terug

LID WORDEN