NIEUWS

16-12-2019

Dit kunt u verwachten van VPT ACADEMY op CUE2020

Tijdens CUE 2020 organiseren wij een uitgebreid kennisprogramma onder de naam VPT Academy. Benieuwd wat u kunt verwachten? Hier alvast een paar van de sprekers en hun lezingen op de VPT Academy. In de aanloop naar de beurs wordt het overzicht regelmatig geüpdatet. Lees hier meer over de opzet van VPT Academy.

 

Dirk van Popel komt vertellen hoe hij 3D animaties verwerkt tot een levensgrote videomapping show in de openbare ruimte maakt. Dirk heeft de projectie verzorgd op de Witte Dame tijdens het Glowfestival.

 

Willem Westermann van De VVEM vertelt over het Derde Convenant Preventie Gehoorschade versterkte muziek en gaat met de branche in discussie over de werking en mogelijke uitbreiding van het convenant. Lees hier meer.

 

Marcel Albers van Dutch Music Export vertelt over de exportmogelijkheden voor de Nederlandse muziekindustrie. De muziekindustrie in de grootste zin van het woord. De EU heeft vele mogelijkheden om deze exportambitie te ondersteunen. Marcel neemt ons mee in het woud van programma’s, fondsen en subsidies.

 

Eric Pierens (NEP), Roland Mattijsen (AEM) en Willem Westermann (PMSE) zullen de stand van zaken met betrekking tot draadloze frequenties voor entertainmentgebruik. Het gaat over de invoering van 5G in januari 2020 en de gevolgen daarvan voor draadloze microfoons en in-ear systemen, draadloze camera’s en dataverkeer.   

 

Marc Hendriks van YourPlan Solutions vertelt over buitengebruik van Ledschermen. Daarvoor zijn er een aantal constructieve aspecten die in acht genomen moeten worden. Als we om ons heen kijken zien we vele oplossingen waarvan maar de vraag is of ze veilig zijn. Marc vertelt hoe Ledschermen correct in te zetten zijn.  

 

Meyer Sound heeft een testsignaal ontwikkeld dat vergelijkbare eigenschappen (dynamiek en timbre) heeft als muziek. Merlijn van Veen licht toe hoe een nieuwe procedure ontwikkelt is die garandeert dat bij het vaststellen van de maximale luidheid, luister-kwaliteit en -plezier gewaarborgd blijft en de luidspreker aanvaardbaar klinkt. Vanuit de industrie is er veel belangstelling voor dit testsignaal en bijbehorende procedure. AES onderzoekt of standaardisering mogelijk is.

 

 

LID WORDEN